Zdravlje

Ljubav

Ne treba vam lek, ovime ćete očistiti creva u potpunosti!

Osećate nadutost, mučninu, bol... Ne treba vam lek, ovime ćete očistiti creva u potpunosti! Antioksidansi nas štite od slobodnih radikala čije delovanje može dovesti do prevremenog starenja, demencije, srčanih bolesti i karcinoma.

Ne treba vam lek, ovime ćete očistiti creva u potpunosti! Svet Plus



Pored navedenih tegoba, mnoge žene imaju problem i sa začećem, a za ovu smesu tvrde da je od velike pomoći. U pitanju su smokve i one se ubrajaju u najzdravije voće ali nisu svi upoznati sa njenom lekovitošću. Sveže ili sušene bogate su brojnim zdravim fitonutrijentima, antioksidansima i vitaminima. 

Smokva ima nisku kaloričnost i sadrži topiva prehrambena vlakna, vitamine i minerale. Sveže smokve su cenjene zbog  antioksidansa kao što su karoteni, tanini, lutein i klorogenska kiselina. Pored toga sveže smokve sadrže velike količine antioksidanskih vitamina kao što su vitamin A, E i K.

Antioksidansi nas štite od slobodnih radikala čije razorno delovanje može dovesti do prevremenog starenja, demencije, srčanih bolesti i karcinoma. Takođe, istraživanja ukazuju da klorogenska kiselina uravnotežava visinu šećera u krvi. 

Postupak pripreme:

U staklenu teglu staviti 40 suvih smokvi, pa preko sipati maslinovo ulje, tako da sve smokve budu potopljene. Teglu dobro zatvoriti i ostaviti da stoji 40 dana. Nakon toga, koristi se tako što se svakoga dana uzimaju po tri smokve, po jednu pre obroka. Ukusno je, a biće vam od ogromne pomoći!

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>