Ostalo

Sme�no

Žena anđeoskog glasa: Njene pesme se nalaze na listi najslušanijih, a niko ne zna da je imala pretežak život

Burne ljubavi obeležili su život jedne od najvećih zvezda soula i džeza, a svoj glas znala je kako treba upotrebiti, što je i rezultiralo sa čak 18 Gremi nagrada.

Žena anđeoskog glasa: Njene pesme se nalaze na listi najslušanijih, a niko ne zna da je imala pretežak život Foto: youtube




Rođena kao peto dete sveštenika I pjanistkinje, Areta Frenklin imala je sreću da bude iz dobre i školovane roditelje. Ipak, to nije bilo tako. Imala je jako teško detinjstvo, a često je bila svedok njihovih svađa koje se išle do te granice da su ona I njene sestre pojačavale muziku na radiju kako ne bi čule šta sve jedno drugom govore.

Nakon razvoda roditelja, zajedno sa tri sestre i bratom se preselila kod bake koja joj je bila najveća podrška. Sa 13 godina je počela da se bavi pevanjem, a sa 14 je snimila prvi album crkvene muzike. Ubrzo nakon objavljivanja prvog albuma, ostala je trudna sa 14 godina, a posle dve godine ponovo je ostla u blagoslovenom stanju. Mediji su spekulisali da je u vezi sa oženjenim muškarcem, ali ona nikada nije davala izjave povodom trudnoće.



Svoje sinove je dala na čuvanje baki, dok je ona gradila karijeru. Kasnije je shvatila da je to bila fatalna greška. Nakon što je karijera krenula uzlaznom putanjom, zaljubila se u kućnog prijatelja za kojeg se ubrzo udala, iako se njen otac tome protivio i sa kojim se dobila sina Tedija. Nažalost, brak je trajao devet godina. Nije mnogo tugovala, već se ubrzo ponovo udala i iz drugog braka dobila još jednog sina, ali ni taj brak nije dugo trajao – sedam godina. Udala se i treći put, posle dve godine od prethodnog razvoda. Ni ovaj put nije imala uspeha, pa je rešila da se više ne daje tako lako u ljubavi.

Zbog boje svoje kože ponekad nije dobijala priznanja koja je zasluživala, a sve se promenilo kada je zapevala na inauguraciji tadašnjeg  predsednika Sjedinjenih Američkih Država Baraka Obame. U svojoj kolekciji ima 18 Gremi nagrada.

Viber

Autor: B.P.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>