Region

Svet

Proglašena je za najtraženiju osobu na internetu u svojoj državi 2016. godine, a sad je u finalu Eurosonga

Posle dva neuspela pokušaja da se domogne evrovizijske scene, ove godine je uspela da se predstavi široj publici fenomenalnim nastupom u prvoj polufinalnoj večeri, koji nije ostao nezapamćen.

Proglašena je za najtraženiju osobu na internetu u svojoj državi 2016. godine, a sad je u finalu Eurosonga Foto: youtube





U Lisabonu je u utorak održano prvo polufinalno veče Evrovizije koje je mnoge ostavilo bez daha. Sjajne kreacije umetnika sve prisutne su oduševile, a predstavica Finske Sara Alto takođe je svojim performansom zadivila i one kraj malih ekrana.

Rođena u muzičkoj porodici, moglo se naslutiti da će krenuti stopama roditelja. Prvu pesmu napisala je sa pet godina, a već sa 11 je pobedila na dečijem muzičkom takmičenju "Kotka Maritine" i to je bila njena prva samostalna kompozicija. Posle toga je pobedila i na Internacionalnom takmičenju "Šarlotina crkva" koje se održavalo u SAD. Ova devojka, koja je nedavno napunila 31 godinu, pobedila je i na Zlatnom internacionalnom takmičenju u Rumuniji 2004. godine. Godinu dana kasnije upisuje muzičku školu drugog ranga "Manetoja", a posle završetka se preselila u Helsinki, gde je studirala pop i džez muziku.

Sara je pre sedam godina htela da učestvuje na najvećem muzičkom takmičenju u Evropi, sa pesmom "Blagosloveni ljubavlju", ali je na takmičenju u Finskoj zauzela drugu poziciji, iza Paradise Oskar sa pesmom "Da da dam". I pre dve godine se 'kandidovala' za prestavnika Finske na Eurosongu, ali je takođe zauzela drugo mesto sa pesmom "Bez straha". Ove godine, treča sreća, uspela je da se domogne evrovizijske scene.



Što se tiče privatnog života, jako je uzbudljiv. Naime, devet godina je bila u vezi sa kolegom Tomum Roivainenom, ali su raskinuli 2013. godine, međutim, oni su nastavili poslovno da sarađuju. Nakon toga, ona je uplovila u vezu sa svojim fanom - trenerom i lajf koučom Meri Sopanen. U avgustu 2016. godine su se verile, a u januaru 2017. su se preseile u London. Pretpostavlja se da je njen privatabn život doveo do toga da 2016. godine bude najtraženija osoba na internetu u Finskoj.

Ona je prošla u finale Eurosonga sa pesmom Čudovišta.

Viber

Autor: B.P.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>