Zdravlje

Ljubav

Za zdrav san: Koliko je zapravo koristan jastuk od ljuspica heljde?

Dobar san je preduslov zdravog života. Pravo rešenje za ukočenost u predelu vrata jeste dobar i kvalitetan jastuk, a heljda osim u ishrani može imati i delotvorno dejstvo prilikom spavanja. 

Za zdrav san: Koliko je zapravo koristan jastuk od ljuspica heljde? Foto: Svet Plus




Poslednjih nekoliko godina heljda dobija sve više pažnje u javnosti. Osim što domaćice koriste u ishrani ili u obliku brašna, ili same ljuspice, ona ima i delotvorno dejstvo tokom spavanja. Sve češće ljudi koriste jastuk napunjen ljuspicama heljde. Heljdine ljuspice su bogate celulozom, a zbog sadržaja silicijumske kiseline, ljuspice su samosterilne i veoma čiste a u kontaktu sa telom veoma prijatne. Imaju osobinu da se pod pritiskom razmeću i stvaraju slobodnu cirkulaciju vazduha, a kičmu drže u odmornom i pravilnom položaju.


Na tržištu postoje ljuspice od raznog kvaliteta od čega zavisi dugoročnost koriščenja jastuka. Jastuk se može i napraviti u kućnoj radinosti. Potrebno je samo skupiti poveći broj ljuspica kako bi jastuk bio u potpunosti spreman za korišćenje. Najčešće se preporučuje osobama koje dugo provode u sedećem položaju.

Viber

Autor: B.P.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>