Svet

Region

Pesma Evrovizije od 8. i 12. maja u direktnom prenosu na RTS-u!

Pesma Evrovizije od 8. i 12. maja u direktnom prenosu na RTS-u, RTS HD, RTS Svet i RTS Planeta od 21. čas! Zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi Salvadora Sobrala, Portugalija je prvi put domaćin najdugovečnijeg televizijskog šou programa na svetu.

Pesma Evrovizije od 8. i 12. maja u direktnom prenosu na RTS-u! Promo



Zemlje koje se takmiče u prvoj polufinalnoj večeri takmičenja za Pesmu Evrovizije, u utorak 8. maja, su Azerbejdžan, Island, Albanija, Belgija, Češka Republika, Litvanija, Izrael, Belorusija, Estonija, Bugarska, Makedonija, Hrvatska, Austrija, Grčka, Finska, Jermenija, Švakcarska, Irska, Kipar.

U prvom polufinalu nastupiće predstavnici devetnaest zemalja, od kojih će se u finale plasirati deset sa najviše osvojenih glasova publike i stručnog žirija zemalja učesnica. Osim zemalja učesnica, glas omiljenoj pesmi u prvom polufinalu moći će da daju i gledaoci iz Španije, Velike Britanije i Portugalije. Glasovi publike i žirija biće objavljeni posle takmičenja na sajtu Eurovision.tv.

Kroz 63. takmičenje za najbolju pesmu Evrope vodiće nas čak četiri dame - Katarina Furtado, Danijela Rua, FilomenaKautela i Silvija Alberto. Veliko iznenađenje izazvalo je angažovanje holivudske zvezde, glumice Danijele Rue koja je našim gledaocima poznata kao agentkinja Kenzi Blaj iz serije „Mornarički istražitelji: Los Anđeles”.

Prvo polufinale Pesme Evrovizije Radio-televizija Srbije direktno će prenositi na RTS 1, RTS HD, RTS Svet i RTS Planeta od 21. čas.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>