Lepota

Ljubav & Sex

Nega kose: Kada je zaista vreme za šišanje?

Ako želite zdravu i lepu kosu nega je jako bitna, a mnoge dame izbegavaju da često posećuju frizera radi šišanja jer žele dužu kosu. Kada je zaista vreme za šišanje?

Nega kose: Kada je zaista vreme za šišanje? Svet PlusDa bi vaša kosa izgledala zdravo i rasla brže, pored korišćenja različitih preparata morate se i redovno šišati. Takođe, ako imate zahtevnu frizuru, odlazak kod frizera treba da bude češći nego inače. U sledećim situacijama šišanje je najbolje i jedino rešenje:

- Ako imate kratku frizuru, a ne posećujete frizera redovno, vaša frizura gubi formu i izgleda neuredno. Ukoliko ste se odlučili za kratku frizuru imajte ovo na umu.

- Nemate vremena da redovno negujete kosu, niste dugo išli kod frizera, ishrana vam nije naročito zdrava, ona će nakon nekog vremena izgubiti sjaj i zdrav izgled. Oporaviće se jedino šišanjem i to većeg dela kose.

- Nemate više ideja za njeno stilizovanje i dosadila vam je frizura koju trenutno imate? Šišanje je najbolje rešenje!

- Svesni ste da ispucali vrhovi ne mogu izgledati lepo! Tada kosa ne može lepo da izraste jer sa novim centimetrom u korenu, isto toliko kose pukne. Redovno skraćuje krajeve (na svakih 2-3 meseca) i videćete koliko lepa i potpuno zdrava kosa znače.

- Bez obzira na redovnu negu, ako se farbate svesni ste da farba loše deluje na kosu, a naročito ona koja sadrži blanš. Takva farba isušuje i prži kosu i samim tim kvari njen izgled. Šišanjem ćete sprečiti sve ovo.

- Često korišćenje fena, prese, figara uništavate svoju kosu. Redovno osvežite kosu šišanjem ali i tretmanima koji će je koliko-toliko oporaviti.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>