Zdravlje

Ljubav

Sok od belog bagrema, lekovit i ukusan!

Sok od belog bagrema, lekovit i ukusan! Pun vitamina C i čudesno mirišljav, napravite ga i sami po ovom jednostavnom receptu.

Sok od belog bagrema, lekovit i ukusan! Svet Plus



Sezona belog bagrema je već počela i sada dok je ovo mirišljavo drvo u cvatu imate priliku da probate zdrav napitak. Cvetovi izlučuju puno nektara, a mogu se koristiti za pravljenje soka, čaja, pa čak i kao dodatak salatama. Sadrže eterična ulja, smolu, akacin i puno vitamina C.

Napravite sveži sok od bagrema u kome ostaju očuvana sva lekovita i hranljiva svojstva ove biljke:

Cvetovi bagrema se beru dok se još otvaraju jer su tada najbogatiji zdravim sastojcima. Ubrane grozdove cvetova ređajte u staklene tegle, dok se ne napune. Zatim vodu prokuvajte i ostavite da se ohladi, a zatim napunite tegle vodom, u svaku dodajte sok od jednog limuna, poklopite i ostavite da odstoji 24 sata. Nakon toga sok procedite i dodajte med taman toliko da sok bude malo jače sladak, jer se pre služenja razblažuje sa vodom u razmeri 1:1.

Od svake tegle dobićete oko pola litra čistog soka, što znači da prilikom mešanja sa vodom dobijate 1 litar soka po tegli. Sok treba piti odmah, a do upotrebe ga čuvajte u frižideru, ne duže od nekoliko nedelja.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>