Lepota

Ljubav

Kako da se svakog jutra probudimo lepi?! Beauty sleep nije zabluda!

Kako da se svakog jutra probudimo lepi?! Često se pitamo da li je moguće da se zaista probudimo lepi ili je to još jedna laž...   Beauty sleep nije zabluda!

Kako da se svakog jutra probudimo lepi?! Beauty sleep nije zabluda! Svet Plus



Uz prave beauty savete koje bi trebalo da primenite pre sna, shvatićete da je beauty sleep zapravo jako delotvoran. Prvi uslov je naravno, onih čuvenih 8 sati sna jer se ne možete probuditi lepi, a nenaspavani. Ono što će poboljšati efekat beauty sleep-a je zasigurno nega pres odlaska u krevet. Obavezno je temeljno čišćenje lica, uklanjanje svih tragova prljavštine, šminke i masnoće sa lica. Nakon toga treba namazati noćnu kremu koja će koži pružiti negu dok vi spavate. Vaša koža se preko noći regeneriše i podmlađuje zato je sve ovo jako važno.

Teško je promeniti navike što se tiče položaja spavanja jer svako ima svoju omiljenu pozu sa kojom najlakše utone u san, ipak isplati se spavanje na leđima jer se tako vaše lice tokom sna neće borati. Stručnjaci još preporučuju da ako želite da se probudite bez podočnjaka, jastuk malo podignete ili koristite dva jastuka. Nikako ne zabijajte glavu u jastuk jer to sigurno ubrzava nastanak bora. 

Jastučnice pažljivo birajte jer i ako ste zaspali na leđima u toku sna ćete se sigurno okretati. Svila, za razliku od pamuka, ne upija toliko vlage iz kože dok spavate, pa lice ujutro izgleda svežije i zdravije. A svilene jastučnice dobre su i za vašu kosu, jer će sprečiti mršenje i lomljenje kose. Jastučnice menjajte redovno, barem dva puta sedmično, jer se na njima skuplja sva prljavština koja je ostala u sitnim porama, što s vremenom može naštetiti koži i izazvati iskakanje bubuljica.

Povedite računa koje kreme koristite i prilagodite ih godišnjem dobu. U toku zime je najvažnija hidratacija, a preporučuju se i masne kreme. U toplim letnim mjesecima koži će najbolje odgovarati gel ili lagana hidratantna krema.

U spavaćoj sobi trebalo bi da vlada potpuni mir. Tu nema mesta za televizor, radio, kompjuter i druge kućne aparate, koji bi mogli ugroziti vaš san. Ako želite da se probuditi lepše, onda se morate naspavati, a to ćete najlakše postići u miru i tišini spavaće sobe.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>