Ostalo

Smeno

Serbia Fashion Week će zvanično biti otvoren sutra u 20 časova!

Deseti jubilarni "Serbia Fashion Week" će zvanično biti otvoren sutra u 20 časova u Dunavskom parku! Otvaranje Srpske nedelje mode predstaviće pravu umetničku bajku. Uz učešće 150 manekena obučenih u modele 50 dizajnera koji stižu iz 30 različitih zemalja sveta među kojima će biti najznačajniji svetski, regionalni i domaći modni kreatori, "Serbia Fashion Week" će pokloniti Novosađanima i svim modnim sladokuscima iz regiona i Evrope veče za pamćenje. 

Serbia Fashion Week će zvanično biti otvoren sutra u 20 časova! Svetlana BraunDunavski park koji će biti otvoren za sve posetioce biće pretvoren u jednu od najvećih modnih pisti Evrope a specijalni efekti i scenografija, uz pratnju orkestra i solista opere Srpskog narodnog pozorišta učiniće ga čarobnim.

Do 29. aprila na pet lokacija u Novom Sadu "Serbia Fashion Week" će modu predstaviti na nesvakidašnji način. Nakon spektakularnog otvaranja Serbia Fashion Weeka u Dunavskom parku, 25. aprila alternativna moda biće prikazana u Kineskoj četvrti - u SKC Fabrici sa početkom u 20 časova. Konceptualni autor već čuvene revije muških modela, Heroes, Srđan Šveljo, će i ovog puta biti zadužen za predstavljanje brojnih mladih dizajnera iz Srbije i regiona us klopu audio vizuelnog showa „Grace&Heroes“ posvećenoj jednoj od najvećih pop/modnih ikona, Grace Jones. Istog dana u 18 časova, sinergija mode i različitih umetnosti biće prikazana tokom specijalne izložbe „Kulturno nasleđe u modi“ u Galeriji Matice srpske kada će biti izložene slike poznatih umetnika i kreacije modih dizajnera koji su inspirisani haljinama predstavljenim u delima naših poznatih slikara, reinterpretirali i modernizovali istorijsku kostimografiju kroz sopstvene modele, spajajući kulturu našeg naroda sa savremenim trendovima visoke mode. Izložba se sastoji od 15 haljina modnih dizajnera među kojima su Eymeric Francois, Zvonko Marković, Bata Spasojević, Vasilije Kovačev, Boško Jakovljević, Marija Šabić, Milica Tričković, Danijela Božić i drugi  i 15 umetničkih dela velikih srpskih slikara iz stalne izložbe Galerije Matice srpske, među kojima su Sava Šumanović, Paja Jovanović, Uroš Knežević, Nikola Aleksić i drugi.Tokom "Serbia Fashion Weeka" biće održani i fantastični edukativni seminari predvođeni velikim stručnjacima u polju mode, PRa i biznisa kao što su Barbara Locatelli, Myra Postolache i Stefan Žarić.

Zatvaranje "Serbia Fashion Weeka" biće upriličeno u Srpskom narodnom pozorištu uz do sada neviđen modni show, ekskluzivnu reviju ikone svetske mode, Thierry Muglera, svečanu dodelu nagrada, nastup trenutno najpoznatije francuske šansonijerke Laure Prechac i brojna iznenađenja. Reviju zatvaranja režiraće član institucije Visoke mode francuske i potpredsednik Serbia Fashion Weeka, Eymeric Francois, koji je sarađivao sa Muglerom od 1997. do 1999. godine, a koreografija će biti inspirisana zlatnim dobom visoke mode u Parizu, ’80. i ’90. godinama kada su supermodeli bili superzvezde.

Ulaznice za "Serbia Fashion Week" u prodaji su na prodajnim mestima GigsTixa i putem sajta 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus


>