Region

Svet

Tasa iz grupe Sedmorica mladih, tajno sahranjen!

Zoran Raković Tasa, čuveni trubač iz grupe "Sedmorica mladih" tajno je sahranjen iz samo jednog razloga, a razlog otkriva Suzana Mančić.

Tasa iz grupe Sedmorica mladih, tajno sahranjen! Screenshoot YoutubeNa poslednji put Zorana Rakovića Tasu, ispratili su samo njegovi najmiliji. Koliko je taj čin bio pod velom tajne, govori i podatak da niko od njegovih kolega iz benda i bliskih prijatelja, čak ni rodbina, nije imao informaciju o tome gde će mu biti poslednji ispraćaj.

Suzana Mančić je otkrila šta je bio razlog tome:

"Bila je to njegova želja. Niko od nas nije bio na sahrani. Ostali su sad samo Jova, Neša i Ljuba Milić. Tasu ću pamtiti kao najduhovitijeg člana Sedmorice mladih. Jova je smešan, ali Tasa je bio beskrajno duhovit. Mnogo me je rastužila ova vest. Bio je bolestan. Niko ne živi večno."

Zoran Raković Tasa je bio član Sedmorice mladih od osnivanja 29. septembra 1959. u Beogradu. U prvoj postavi bili su: Nebojša Dančević - klavir, Milutin Vasović - gitara, Ljubiša Stošić - bas, Branislav Todorović - bubnjevi, Zarije Raković - truba, Ljubiša Milić - trombon, i Vladislav Vasilić - klarinet. Vasilić (koji je 1966. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći) odlazi u vojsku 1963, a u grupu dolazi Jova Radovanović. Todorović je preminuo 1978, a na njegovo mesto došao je Nebojša Kunić. Gitarista Vaske preminuo je 1998, a 2014. otišao je i Buca.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>