Region

Svet

Region

Serija Nemanjići: Ana Dandolo kraljica sa biserima u kosi! (VIDEO)

Serija "Nemanjići-rađanje kraljevine" jedanaesta epizoda, sinoć je bila emitovana na RTS-u. Evo šta kaže Sloboda Mićalović o svom liku. Ana Dandolo kraljica sa biserima u kosi!

Serija Nemanjići: Ana Dandolo kraljica sa biserima u kosi! (VIDEO) Screenshoot Youtube



Srpski dvor je dočekao novu vladarku Anu Dandolo, a ovo venčanje bi trebalo da osnaži Srbiju. Naša poznata glumica Sloboda Mićalović oživela je lik Ane Dandolo, unuke moćnog venecijanskog dužda, koja se udaje za Stefana Prvovenčanog i dobija sina Uroša Velikog. 

Lik Ane Dandolo je kompleksan, kako ste pristupili ovakvom glumačkom izazovu?

Najozbiljnije što sam mogla, profesionalno pre svega. Moram priznati da se zasniva možda na mojoj mašti. Na mašti reditelja, kolega, Gordana Mihića. Naravno u okviru tih činjenica koje smo uspeli da pronađemo.

Od čega je sve satkana ličnost Ane Dandolo?

Tu postoje dve stvari, jedna je da je jako želela da obezbedi sebi krunu, a druga je da pomeri sopstvene granice. Kažu da je bila blaga, a jaka, da je bila od autoriteta, a opet vrlo otvorena za komunikaciju i pre svega za svoju porodicu. Bila je velika podrška svom suprugu.

Počiva u manastiru Sopoćani gde se nalazi i freska „Smrt kraljice Ane Dandolo". Da li ste bili u Sopoćanima?

Jesam i evo sad dok vi pričate o tome naviru mi sećanja i osećanja. Kada neko naslika da Isus Hrist, Bogorodica i anđeo uzimaju njenu dušu, verujem da je to tako i bilo.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>