Region

Svet

Halid Bešlić u Sava Centru 8. maja 2018. godine! (VIDEO)

Halid Bešlić će održati koncert u Sava Centru 8. maja 2018. godine!

Halid Bešlić u Sava Centru 8. maja 2018. godine! (VIDEO) Print screen / Instagram



Nakon godinu i po dana, koliko je prošlo od njegovog poslednjeg koncerta u Beogradu, jedan od najpopularnijih pevača sa prostora bivše Jugoslavije rešio je da ponovo svojim fanovima u srpskoj prestonici priredi veče za pamćenje. On već uveliko radi na repertoaru, a uskoro će početi i sa probama sa svojim bendom. 

Halid Bešlić je počeo rad na novom studijskom albumu, 18. po redu, a pesma koju je prvu snimio nosi naziv “Taman”. Halid, koji se u tadašnjoj Jugoslaviji proslavio daleke 1984, kada je objavio treći album “Neću, neću dijamante”, postavio je na svojoj “Fejsbuk” stranici i nekoliko fotografija iz studija, a na njima se vidi i kompozitor i tekstopisac Mirko Šenkovski Džeronimo, autor mnogobrojnih hitova kao što su: "Ja bez tebe ne mogu da živim", "Romanija", "Sofra", "Čardak", "Lavanda".

Halid Bešlić je rođen 20. novembra 1953. godine u zaseoku Vrapci, kod Knežine, opština Sokolac. Amaterski je počeo da se bavi muzikom, odnosno pevanjem još kao učenik osnovne škole, kroz razna kulturno-umetnička društva, a najduže vremena je proveo u KUD “Zija Dizdarević”. To je potrajalo sve do odsluženja vojne obaveze u bivšoj Jugoslaviji. Nakon povratka iz vojske, svoju estradnu karijeru je aktivirao kroz nastupe u poznatim sarajevskim i drugim restoranima, što je potrajalo nekih 5-6 godina.

Prvu ploču je snimio 1979. godine od kada počinje njegov uzlazni put uspeha i popularnosti na bosanskoj, odnosno balkanskoj estradnoj sceni. Danas nas čekaju numere i sa njegovog 18. studijskog albuma.
 
 

Daidža Halid najbolje Pjeva 🎶 #halidbeslic #beslic #onkel #bosna #bosnia #bosnien #sarajevo #tuzla #saarbrücken #singer #yugo #jugo

A post shared by Kevin 🇧🇦 (@kevin_ferhat) on Mar 20, 2018 at 12:59pm PDT

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>