TV Show

Parovi

Potresna priča: Esma Redžepova dve godine nakon smrti nema spomenik! (VIDEO)

Potresna priča! Esma Redžepova dve godine nakon smrti nema spomenik, a stanje kuće u kojoj je živela će vas zaprepastiti.

Potresna priča: Esma Redžepova dve godine nakon smrti nema spomenik! (VIDEO) Screenshoot Youtube



Gledaoce TV Pink i ove nedelje tačno u 14 časova očekuju nove priče o poznatima u emisiji "Premijera-Vikend specijal". U ovonedeljnoj rubrici "Odakle se sele", gledaoci će se upoznati sa životom jedne od najhumanijih žena koje je Balkan ikada imao. Nemanja Vujičić iz Skoplja donosi priču o Esmi Redžepovoj, jedinoj umetnici sa ovih prostora koja je bila nominovana za Nobelovu nagradu za mir i ženi koja je na pravi put izvela čak 47 dece. Gotovo dve godine nakon Esmine smrti, publika će videti do sada najpotresniju priču o njenom životu, stvaralaštvu, porodici i onome što je ostalo iza nje. On kaže:

"Mislio sam da na svaki put polazim gotovo spreman, pa sam s tim ubeđenjem pošao i u Skoplje, ali ono što me je tamo dočekalo, ostavilo me je bez reči. Žena koja je toliko učinila za Makedoniju, danas nema ni svoj spomenik. Na kući u kojoj je živela stakla su polomljena, kamere počupane, a kuća veoma oštećena. Iako je Esmina želja bila da to bude muzej, za sada do toga nije došlo. Imao sam želju da mi na ta, ali i na još mnogo pitanja odgovori njen sin Simeon, da me upozna sa njenim životom, ali on nije hteo da da izjavu. Šta više, savetovao mi je da rubriku o Esmi uopšte ne smimam."



Kakvo je bilo Esmino detinjstvo i zbog čega otac nije bio za to da se bavi muzikom, zbog čega je usvajala samo mušku decu, u kakvim je odnosima bila sa njima, suprugom, ali i sa mnogim poznatim ličnostima, kako su izgledali njeni poslednji dani i kako danas izgleda njena kuća, Nemanja otkriva u ovonedeljnoj rubrici "Odakle se sele"

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>