Ostalo

Sme�no

Facebook mu ukinuo profil zbog zamene slika likovima iz crtaća

Ivan Matejić iz Niša, tvrdi kako je upravo on začetnik ideje da svi korisnici Facebooka svoje profil fotografije zamene slikama svojih omiljenih likova iz crtaća.

Facebook mu ukinuo profil zbog zamene slika likovima iz crtaća



Ivan kaže kako je zbog toga ostao bez svog Facebook profila. Administratori Facebooka izbrisali su mu profil uz obrazloženje da je "promovisao nasilje, upotrebu droga, pornografiju, rasnu, versku i nacionalnu mržnju".

"Ideja je bila krajnje dobronamerna. Jednostavno, kad čovek odraste, suoči se sa mnogobrojnim brigama i obavezama. Činilo mi se da ćemo se na ovaj način, zamenom svojih fotografija likovima iz crtaća, na trenutak vratiti u detinjstvo, kada smo bili lišeni svih briga".

"Zato sam 18. novembra pozvao sve korisnike Facebooka da to učine. Ja sam svoju sliku zamenio likom jednog rakuna iz hrvatskog crtanog filma, sa kojim sam se kao dete poistovećivao, jer je i on bio veseo i nestašan. Drugi su menjali svoje slike likovima Paje Patka, Cipelića, Transformera", rekao je Ivan, dodajući kako od Facebooka nikakvo dodatno obrazloženje oko toga zašto mu je tačno ukinut profil nije uspeo da dobije.

Ali, iako Ivan tvrdi da je upravo on pokrenuo ideju o zameni profil fotografija, izgleda da mu priča baš i ne ide u korist.

Naime, "nedelja podsećanja na detinjstvo"  na Facebooku traje još od 14. novembra, a prva, originalna poruka kojom je pokrenuta ova igra, navodno je bila napisana na grčkom.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>