Region

Svet

Sanja Ilić i Balkanika u Izraelu započeli evrovizijsku turneju!

Sanja Ilić i Balkanika u Izraelu započeli evrovizijsku turneju! Utorak, 10. aprila 2018. godine, predstavnici Srbije na ovogodišnjem Evrosongu, grupa “Sanja Ilić i Balkanika”, doputovali su u Izrael,  prvu stanicu na promotivnoj evrovizijskoj turneji. Nastup u Tel Avivu biće prva velika proba pred put u Lisabon, a veliki koncert zakazan je na trgu Rabin.

Sanja Ilić i Balkanika u Izraelu započeli evrovizijsku turneju! Promo



Manifestacija "Israel Calling" polako postaje tradicija, jer se ove godine održava treći put. Delegacija Srbije prvog dana posete Izraelu imala je priliku da upozna drevni grad Bliskog istoka, Jerusalim, sa oko 30 drugih delegacija koje učestvuju na ovogodišnjem Evrosongu. Nakon obilaska grada i upoznavanja sa nekim od najpoznatijih istorijskih spomenika na svetu, evrovizijski predstavnici posetili su Zapadni zid, poznat i kao Zid plača. Jedini ostatak nekadašnjeg Solomonovog hrama u Jerusalimu, koji se nalazi u Starom gradu, ostavio je na evropske izvođače snažan utisak, jer je na svetom mestu susret različitih kultura na istom prostoru nemoguće ne osetiti. Kraj dana obeležio je gala prijem uz doček gostiju Izraela na ministarskom nivou, na još jednom upečatljivom mestu - Zedekia pećini. 

Srbiju, kao i ostale učesnike događaja "Israel Calling", očekuje nekoliko aktivnosti. U prepodnevnim satima, nakon tonske probe, svaka zemlja je simbolično zasadila po jedno drvo u predsedničkoj šumi, održala zvaničnu konferenciju za medije, nakon čega kreću pripreme za najvažniji događaj dana - veliki koncert pred izraelskom publikom, evrovizijskim fanovima i novinarima koji su došli da izveštavaju o jednom od najmasovnijih predevrovizijskih događaja ove godine.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>