Region

Svet

Bunt Rok Festival prva emisija 11. aprila na drugom programu RTS-a!

"Bunt rok festival" prva emisija 11. aprila na drugom programu RTS-a! Očekuje vas osam kvalifikacionih emisija koje ćete imati priliku da pogledate svake srede do 30. maja.

Bunt Rok Festival prva emisija 11. aprila na drugom programu RTS-a! Promo



Prošlo je četiri godine od pokretanja prvog televizijskog takmičenja za nove i neafirmisane bendove. Prijave za "Bunt Rok Festival" su i ove godine pokazale da u Srbiji postoji veliki broj muzičara koji svoju inspiraciju pronalaze u rokenrolu.

I u ovom, četvrtom serijalu očekuje vas osam kvalifikacionih emisija koje ćete imati priliku da pogledate svake srede do 30. maja na drugom programu RTS-a. Pored Branke Glavonjić, autorke "Bunt Rok Festivala" u ulozi voditelja pojaviće se Boris Bakalov, jedan od frontmena benda „ Ničim izazvan“.

U prvoj emisiji predstavila su se tri takmičarska benda "BAZ" iz Šapca, "Aleja velikana" iz Beograda i "The end is near" iz Beograda. Gosti festivala su prošlogodišnji pobednici, bend "Viva Vops" iz Beograda koji su uživo nastupili. Bendove i ove godine predstavljaju Milica Marković i Igor Gimboš, novinari emisije Bunt.



Tokom svih osam emisija žiri čine Maja Cvetković- E-Play i Vukašin Marković- Irie FM , kao i  predstavnici gostujućih bendova i muzički urednici RTS-a, u prvoj emisiji  to su Aleksandar Ćurčić- "Viva Vops" i Dobroslav Predić . U prve dve emisije član žirija kao predstavnik domaće rok scene je Miroslav Cvetković Cvele – basista u grupi „Bajaga i instruktori“ i muzički producent koji je ujedno i predsednik žirija koji proglašava finaliste u prvoj emisiji.

I ove godine između ostalih nagrada je i nastup pobednika na osam najvažnijih muzičkih festivala u zemlji i regionu. Podsetićemo se još jednom zašto je "Arsenal Fest" koji se održava u Kragujevcu, jedan od najvažnijih srpskih muzičkih festivala i saznaćemo nešto više o „MTV Vision" koji kao nagradu dodeljuju muzički spot.  

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>