Region

Svet

Region

Serija Nemanjići - rađanje kraljevine deveta epizoda: Latini dolaze!

Serija "Nemanjići rađanje kraljevine" deveta epizoda, biće emitovana na prvom programu RTS-a 8. aprila u 20:05 časova. "Latini dolaze"!

Serija Nemanjići - rađanje kraljevine deveta epizoda: Latini dolaze! Promo



Na dvoru kod Kulina još uvek strepe da li će Mleci da ih kazne zbog bogumilstva, bez obzira na to što se sada izjašnjavaju kao katolici. Kulin predloži Stefanu da može znatno da popravi svoju poziciju ukoliko pristane da se oženi sa mletačkom plemkinjom, Anom Dandolo.

Kulin uverava Stefana da mu je najbolje rešenje za vladarski status pristanak na venčanje sa Anom Dandolo. Stefan kaže da je ovde sa budućom ženom Raškom i da ne može da joj porekne obećanje o braku. Kulin ga ubeđuje tako što mu sugeriše da su presto i država važniji od ličnih osećanja.

Na razgovoru sa izaslanikom Venecije, Kazamarisom, Stefan čuje stav pape koji Vukana, kao starijeg brata, smatra kraljem Srbije i da bi sada bilo teško promeniti taj odnos. Osim, ukoliko Stefan ne pokaže da ima kapacitete za povratak na tron. Kulin saopšti Stefanu da hoće sa vojskom da udari na Vukana jer ga je ovaj optužio za bogumilstvo.

Glavne uloge u devetoj epizodi igraju: Vojin Ćetković, Dubravka Mijatović, Nebojša Glogovac, Nada Šargin, Dragan Mićanović, Vučić Perović, Dubravko Jovanović, Isidora Minić, Aljoša Vučković i Zlata Numanagić.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>