Region

Svet

Zorica Brunclik imala je teško odrastanje i živela u bedi! Nikada se toga nije stidela!

Pevačica Zorica Brunclik, danas živi u izobilju, a imala je teško odrastanje i živela u bedi. Nikada se toga nije stidela!

Zorica Brunclik imala je teško odrastanje i živela u bedi! Nikada se toga nije stidela! Print screen / Instagram



Sudbina pevačice Zorice Brunclik promenila se kada je upoznala jednog pevača, a ona se nikada nije stidela da javno priča o siromaštvu u kome je živela kao dete. Rođena je u Beogradu, a otac je rano napustio porodicu. Majka se brinula i njoj i trojici braće. Živeli su od jedne plate, u najvećoj bedi i Zorica priznaje da ne voli da se priseća ničega iz tog perioda, ne zato što ga se stidi već što je bila najstarija i jedino žensko.

Dane detinjstva provodila je i kod očeve familije i o tome kaže:

"Pošto su se moji roditelji veoma rano rastali, mama je živela u Smederevu, otac u Beogradu, a ja sam rasla okružena siromaštvom ali i bogatstvom. Otac me je odvodio i ostavljao po nekoliko meseci kod svoje prebogate familije, samo da bi mami napakostio. Kod njegovih sam živela kao bubreg u loju, nosila najbolju odeću, jela najfiniju hranu... Posle određenog vremena mama bi dolazila po mene da me vrati kući, a ja sam je tada najviše mrzela, jer me vraćala u siromaštvo."

Pevačica se prisetila i događaja koji sebi nikad nije oprostila. Majka je jednom došla po nju u rukama noseći najjeftinije grožđe, a Zorica, koja je kod oca jela krupne grozdove, bacila je ponuđeno voće. Zorica kaže da taj postupak sebi nije oprostila ni dan danas:

"Tek kasnije sam shvatila da je moj otac, tako što me je dovodio kod sebe, želeo samo mami da napakosti. Svojim očima sam mogla da se uverim koliko je težak posao majka radila u ciglani, jer sam joj nosila doručak koji se sastojao samo od hleba i flaše vode."



Godinama nakon što je njena majka u pedeset i prvoj godini umrla, Zorica je slučajno saznala da bi, kada bi joj procesom denacionalizacije vratili svu imovinu očeve familije, bila među najbogatijim Beograđankama.

Pevač Bora Spužić Kvaka joj je dao savet koji je mnogo toga promenio u njenom životu:

"Zašto se mučiš, bolje ti je da ideš da pevaš i pomogneš tu svoju sirotinju! Završila si osmi razred, a ako budeš želela da se školuješ, učini to kada budeš imala novca."

Zorica se prisetila kako je izgledao dan kada je pevanjem zaradila prvi novac:

"Otišle smo u najnoviju robnu kuću i za sav novac kupile hranu, pa smo kući došle sa dva prepuna taksija. Namestili smo slavski sto, na koji smo stavile sve što smo donele i toliko smo se prejeli da smo tri dana kasnije svi imali dijareju. Kada sam došla do većih para, napravila sam majci i svom rođenom bratu Ljubivoju kuće."

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>