Zdravlje

Ljubav

Biljka koja pomaže kod hrkanja! Držite je u spavaćoj sobi!

Naučnici tvrde da postoji jednostavan način kako da prekinete hrkanje, a nije u pitanju nikakva sprava, preparat, lek ili operacija. Biljka koja pomaže kod hrkanja! Držite je u spavaćoj sobi!

Biljka koja pomaže kod hrkanja! Držite je u spavaćoj sobi! Svet Plus



Hrkanje ne narušava samo zdravlje onoga koji hrče već i partnera jer je gotovo nemoguće imati normalan san. Često i odnosi među partnerima budu narušeni zbog ovog problema. 

Uzroci hrkanja su razni, a najčešći su prehlada, otečena sluzokoža, povećani kraknici ali i devijacija septuma, otečen jezik ili više tkiva i ivica mekog nepca. Hrkanje koje traje godinama zaista može da dovede do ozbiljnih zdravstvenih problema, pa čak i do moždanog i srčanog udara. 

Naučnici tvrde da postoji jedan jednostavan način kako da prekinete hrkanje, a nije u pitanju nikakva sprava ili operacija. NASA je sprovela istraživanje koje je pokazalo da biljka ananasa u spavaćoj sobi znatno smanjuje hrkanje i podstiče dobar san. Biljka bromelija (Bromelia), poznatija kao ananas, kiseonik proizvodi noću, a ne za vreme dana kao većina biljaka, što poboljšava kvalitet vazduha, a sa njim i spavanja, piše "Veriplant World". Ona proizvodi enzim bromelain koji umiruje hrkanje kod ljudi. 

Bromelija se najviše uzgaja u Holandiji i treba joj oko dve godine da se pojavi prvi mali ananas na vrhu biljke ali treba biti oprezan, jer ovo je samo ukrasna biljka i ananas nije jestiv. Videćete i po veličini jer je ananas jako mali i po boji jer je dosta tamniji od običnog ananasa.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>