Ostalo

Sme�no

Medicinski fenomen: Jedna sestra imala simptome, druga se razbolela!

Medicinski fenomen: Jedna sestra je imala simptome, druga se razbolela! U pitanju su bliznakinje Megan i Sofi (11).

Medicinski fenomen: Jedna sestra imala simptome, druga se razbolela! Screenshoot / Facebook



Megan Voker (11) pretrpela je misteriozne simptome raka bubrega, mesecima pre nego što će lekari zapravo otkriti da njena sestra, inače identična bliznakinja Sofi, ima tumor na bubregu. Megan je počela da mršavi i da se oseća malaksalo, Sofi nije ništa osećala niti se šta na njoj promenilo. Njene roditelje je to zabrinulo te su se uputili odmah u bolnicu gde su lekari sve ispitali i na kraju došli do zaključka da oni zapravo ne znaju šta je problem. Od rendgena, preko ultrazvuka pa sve do skena glave, ali i dalje ništa.

Onda se desilo nešto iznenađujuće jer su zapravo otkrili da tumor na bubregu i da je Megan samo pokazivala simptome koje bi zapravo trebalo da ima Sofi, a ne Megan.

Njihova majka Rebeka (37), inače majka devetoro dece, iz Edinbra, kaže:

"Svi smo gledali najviše Megan i bili zabrinuti za nju. Sofi je delovala dobro" - priča iznenađena majka.

Strašna vest koja je pogodila ovu veliku porodicu bila je iznenadna, pa je otac morao da napusti posao kako bi se brinuo o deci.

Megan je u trenutku kad je Sofi počela da gubi kosu htela da i ona ošiša svoju kosu, kako bi pružila podršku svojoj sestri. "Nisam imala srca da je pustim da to uradi. Megan je moj podsetnik kako je Sofi izgledala i kako će, nadam se, izgledati" - priča majka identičnih bliznakinja.

Sofi je jako slaba, njeno telo je istrošeno od borbe, čak mora da ima cevku u nosu kako bi je hranili, a lekari su optimistični, jer su tumor izvadili u decembru, ali hemoterapija će trajati do juna. Ona će svakako morati celog života da ide češće na preglede kako bi situacija bila ispraćena do kraja.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>