Zdravlje

Ljubav

Oslobodite se zavisnosti od slatkiša ovim prahom!

Uživate u svakom slatkom zalogaju ali da li ste znali koliko je opasna zavisnost od slatkiša? Oslobodite se zavisnosti od slatkiša ovim prahom!

Oslobodite se zavisnosti od slatkiša ovim prahom! Svet Plus



Cimet je čarobni prah i veoma je lekovit, pa ga uvrstite u svoju ishranu. Dobar je u borbi sa probavom, prehlade, gripa, infekcije bubrega, čak i kod lečenja raka. Sadrži vitamin B koji poboljšava rad moždanih vijuga.

Cimet reguliše metabolizam. snižava šećer u krvi, značajno poboljšava apsorpciju glukoze ali deluje sporije od insulina i tako pomaže i u prevenciji dijabetesa tipa 2. Ovaj začin podiže nivo energije, pa ga dodajte u jutarnju kafu, smuti, pahuljice, čaj ili ga jednostavno pospite po tostu namazanim medom. 

Nela istraživanja su pokazala da je cimet jako dobar za ubrzavanje metabolizma, čak bolji od čilija jer ima prihvatljiviji ukus. Koristite ga po jednu do dve kašičice dnevno i primetićete razliku. 

Pomaže i kod infekcije zuba i to tako što pomešate malo cimeta i meda pa nanesete direktno na zub koji vas boli. Držati tako desetak minuta pa isprati ili jednostavno progutati.

Pred spavanje, za bolji san, zagrejte šolju mleka, dodajte malo cimeta i ostavite da odstoji desetak minuta. Popijte bar sat vremena pre nego što odete u krevet.

Možete napraviti i čaj od cimeta, a on je jedan od najdelotvornijih napitaka za regulisanje šećera u krvi. U proključalu vodu dodajte kašičicu cimeta, ostavite desetak minuta i spreman je za konzumiranje.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>