Region

Svet

Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv Karleuše i 42 druge osobe. Kazne i do pet godina zatvora!

Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv Karleuše i 42 druge osobe. Kazne i do pet godina zatvora zbog protivljenja vakcinaciji.

Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv Karleuše i 42 druge osobe. Kazne i do pet godina zatvora! Print screen / Instagram



Više javno tužilaštvo je u zvaničnom saopštenju saopštilo da je u toku pretkrivični postupak protiv više javnih ličnosti koje se protive vakcinaciji dece, kako bi stali na put širenju histerije o štetnosti MMR vakcine.

‘’Ni u ovom, kao ni u bilo kom drugom predmetu, neće biti ustupaka niti izuzetaka u smislu utvrđivanja krivične odgovornosti i krivičnog gonjenja onih lica koja su izvršila neko krivično delo’’ - navodi tužilaštvo, prenosi N1.

Nije naglašeno o kojim javnim ličnostima se radi ali među njima su sigurno Jelena Karleuša i Maja Volk, ali  još 41  osoba.

Doktor Tomislav Stevanović kaže:

"Oni su svojim javnim nastupima, Maja Volk, Karleuša i ostali pozivali da se ne vakcinišu deca ali to je imalo konsekvence, a javne ličnosti moraju da znaju da zbog svoje pozicije imaju veću ogovornost nego neki anonimusi kroz fejsbuk grupe i tako dalje".

Čak i nakon saopštenja javnog tužilaštva, Jelena Karleuša čvrsto stoji iza svojih reči, te je sinoć na Twitteru ponovo pozvala roditelje da se bore za pravo izbora:

"Ponoviću, ne postoji epidemija malih boginja. Ni jedan zvanični institut tako nešto nije proglasio. Male boginje nisu smrtonosna bolest, a mogu ih dobiti i vakcionisni. MMR vakcina je potencijalno opasna za mnogu decu i roditelji moraju da imaju pravo na izbor kao u svetu".

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>