Region

Svet

Region

Nemanjići - Rađanje kraljevine, premijera šeste epizode: Bitka braće!

Serija Nemanjići - Rađanje kraljevine, premijera šeste epizode "Bitka braće" biće emitovana 18. marta u 20 časova na prvom programu RTS-a.

Nemanjići - Rađanje kraljevine, premijera šeste epizode: Bitka braće! PromoPapa Inoćentije Treći razmatra da li da sklapa savez sa Vukanom. Ugarska vojska je napala Hum i ta činjenica navede papu da prihvati Vukanov predlog, ali od njega traži potpunu pokornost, raskid sa carigradskom patrijaršijom i prihvatanje katoličke vere u Zeti.

Aleksije Anđel zamera Stefanu što pregovara sa papskom kurijom. Međutim, vizantijski car ne može da pruži Stefanu zaštitu od Ugarske koja mu preti.

Stefan je ljut na Evdokiju. Neodgovorno se ponaša i celo carigradsko društvo preselila je na Stefanov dvor. Nagoveštava joj da će je oterati sa dvora ukoliko se ne uozbilji. Evdokija smatra da on ne sme da joj preti. 

Glavne uloge u šestoj epizodi igraju:  Vojin Ćetković, Dubravka Mijatović, Mladen Nelević, Nebojša Glogovac, Nada Šagin, Dragan Mićanović, Miki Krstović, Jelena Gavrilović, Goran Sultanović i Slobodan Beštić.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus


>