Region

Svet

Rok atrakcija, grupa Vatra: Prvi put u Beogradu! (VIDEO)

Trenutno najpopularnija rok atrakcija u Hrvatskoj, grupa "Vatra" po prvi put u Beogradu!

Rok atrakcija, grupa Vatra: Prvi put u Beogradu! (VIDEO) Foto: Mare Milin



Grupa "Vatra" održaće svoj prvi samostalni koncert u Beogradu. Nastupiće 25. maja u Domu Omladine u sali "Amerikana". Momci ovog sastava su izjavili da jedva čekaju koncert i obećavaju da neće izneveriti beogradsku publiku. 

Svoj prvi CD objavili su 1999. godine pod nazivom "Između nas". Ovim albumom bili su nominovani na novinarskoj rock nagradi "Crni mačak" 2000. godine u kategoriji za nadu godine. 2002. godine te su potpisali ugovor sa diskografskom kućom "Dallas Records", i iste godine objavili album "Anđeo s greškom". 2008. godine objavljuju svoj peti studijski album "Sputnik". Krajem 2009. godine "Vatra" je proglašena za Rock bend godine od strane Fender korporacije.

Šesti studijski album ''Ima li budnih'' objavljen je 2011. Najavljen je singlovima ''Tremolo'' u saradnji sa Damirom Urbanom, ''Ima li budnih''  feat.Ljubica Gurdulić, nakon čega slede singlovi: ''Plima adrenalina" "Vojska od terakote", "Oproštaj" i "Limunova kora". Album su predstavili na velikom koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture, nakon čega su nastavili s koncertnom promocijom u Hrvatskoj i regiji.

Godine 2012. "Vatra" je na diskografskoj nagradi "Porinu" nominovana u tri kategorije Hit godine (''Tremolo''), Rock album godine i Najbolju vokalnu saradnju (''Tremolo'' feat. Damir Urban).


2014. godine na Porin-u, "Vatra" za  EP “VT” osvaja nagadu u kategoriji najbolji alternativni album, te biva nominovana za prestižnu MTV nagradu “Best Adria Act”. Iste godine Vatra koncertnom turnejom proslavlja 15. godišnjicu benda, a turneja kulminira rasprodanim zagrebačkim koncertom u klubu Tvornica Kulture. Iste godine ulaze u studio kako bi snimili sedmi po redu studijski album, a najavljuju ga sa dva singla “Tango” i “Saturn”. "Tango" ubrzo zauzima prva mesta nacionalnih i regionalnih Top lista.  
 

Koncert grupe "Vatra" počinje u 21 čas, a ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Doma Omladine Beograda i svim prodajnim mestima Eventima.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>