Region

Svet

Promocija knjige o ubistvu pevačice Jelene Marjanović: Delovalo je da je u dubokom snu!

Promocija knjige o ubistvu pevačice Jelene Marjanović! Delovalo je da je u dubokom snu!  Mladen Mijatović, novinar TV "Pink", napisao je kriminalistički roman "Ubistvo Jelene Marjanović" u kojem otkriva da je ubica snažni dešnjak i da je žrtvu vukao po zemlji, svojom levom rukom, zbog čega je njena leva patika nađena na nasipu bila suva, za razliku od desne!

Promocija knjige o ubistvu pevačice Jelene Marjanović: Delovalo je da je u dubokom snu! Screenshoot Youtube



Na promociji svog prvenca, novinar je rekao da je reč o trileru, koji je zasnovan na činjenicama o ubistvu pevačice “Granda”. U romanu je opisao kako funkcioniše policijska istraga i otkrio pikanterije intrigantnog zločina iz usta inspektora, koji su bili uključeni u istragu, kao i nove fotografije snimljene posle izvlačenja leša iz kanala.

"Pre šest meseci sam došao na ideju da napišem knjigu o slučaju koji je aktuelan već dve godine. Roman je pisan u stilu krimića, koji na specifičan način predstavlja slučaj. Napisao sam ga u prvom licu i opisao kako izgleda rad i život reportera crne hronike, kao i šta sam video i doživeo na terenu sa inspektorima i forenzičarima, koji su bili uključeni u istragu" - rekao je Mijatović.

On kaže da od 2000. prati događaje iz crne hronike i da je video na hiljade mrtvih, ali da se na smrt nikada nije navikao, kao i da je prizor na kanalu u Borči bio jeziv i tužan. Uverio se da je lobanja pevačice otvorena na nekoliko mesta, da je ubica koristio dva oružja, jedno kojim je sekao i drugo kojim je udarao. Pevačicine noge su otkrile  da je ubica snažni dešnjak i da je žrtvu vukao po zemlji s leve strane! 

"Leva patika je prva pronađena na nasipu i bila je suva za razliku od desne! Jelenu je ubica vukao po zemlji sa leve strane, svojom levom rukom. Ubica je snažan. Dešnjak je. U desnoj ruci je držao oružje. Zato je levom rukom vukao Jelenu" - iskusno je zaključio inspektor, kog je Mijatović čuo na terenu.

Mijatović otkriva da se dvoumio da li da zažmuri kada je video Jelenino telo, ali priznaje da je pobedila novinarska žeđ za istinom. 

"Prvi put sam video Jelenino lice. Nije bila našminkana kao na fotografijama koje portali tabloida objavljuju. Ipak, moglo se reći, bila je lepa žena. Iako potpuno okrvavljene i smrskane glave, nagnute na desnu stranu, delovalo je da je u dubokom snu" - opisuje novinar u romanu.

Mijatović navodi da su forenzičari skupili uzorke DNK, krvi, vode i blata sa tela, a da su inspektori na osnovu povreda zaključili kako je napadnuta. 

"Polomljen joj je nos! Vrlo je moguće da je to bio prvi udarac… Ovde ima posekotinu, dugu bar 10 centimetara. Na desnoj nadlaktici!" - rekao je inspektor, a zatim podigao Jeleninu levu ruku:

"Vidiš? Posekotina, oko pet centimetara, postoji i na levoj šaci. To su odbrambene rane. Branila se. Pokušala je da zaštiti lice. Tanke su posekotine? Nož? Tanak nož! Ili šrafciger? Ali to nije isto oružje kojim je Jelena udarana po glavi? Po glavi je udarana čvrstim, najverovatnije metalnim i oblim predmetom. Sačekaj, kolega! Bilo je dve vrste oružja? Bilo ih je dvojica, mislim ubica? Ne bih rekao. Ko zna… Ubeđen sam da je bio jedan. Jedan, ali dobro pripremljen. Spreman da ubije!" - zaključio je inspektor u energičnom razgovoru sa koleginicom, koji Mijatović upečatljivo opisuje u svom prvom krimi-romanu.

Božidar Spasić, bivši operativac Državne bezbednosti, koji je napisao predgovor za “Ubistvo Jelene Marjanović” juče je na promociji knjige otkrio nov detalj iz života Mladena Mijatovića i potvrdio da se autor zaljubio dok je pisao svoj trlier: 

" Dok su mu noge bile duboko u blatu dok je na nasipu u Borči tragao za istinom o ubistvu, Mladen je sreo svoju ledi Di koja mu je ponudil šolju čaja".

Advokat Nebojša Milosavljević je posle promocije izjavio da je novinar Mladen Mijatović napisao roman poput Agate Kristi:

"Roman je uzbudljiv. Čitaocima će biti interesantan, dok će tužilaštvu, sudu i odbrani pomoći da iskristališu svoj stav o celom slučaju".

Viber

Autor: O.J
Izvor: Alo

Povezane vesti:


>