Ostalo

Sme�no

Orangutan u zoo vrtu, pušio cigretu, a nadležni kažu da im je žao! (VIDEO)

Čovekoliki veliki majmun, Orangutan poznat je po svojoj inteligenciji. Jedina postojeća vrsta iz roda Pongo, danas živi još samo na Borneu i Sumatri ali i u zoo vrtovima, u kojima očigledno na njih ne obraćaju dovoljno pažnje. Orangutan u zoo vrtu, pušio cigretu, a nadležni kažu da "im je žao"!

Orangutan u zoo vrtu, pušio cigretu, a nadležni kažu da im je žao! (VIDEO) Screenshoot Youtube



Snimak iz zoo-vrta Bandung u u Indoneziji, izazvao je bes javnosti, jer se na njemu vidi orangutan koji puši cigaretu. Kamera je zabeležila trenutak kada jedan od posetilaca zoološkog vrta baca svoju cigaretu orangutanu, koji je uzima, seda i počinje da je puši. Snimak se velikom brzinom proširio na društvenim mrežama, a iz zoološkog vrta dolazi saopštenje da "im je žao". 

Obrazložili su da postoji mogućnost da je čuvar u to vreme bio na pauzi. Uostalom, kako kažu, postoje upozorenja vidljiva posetiocima u kojima se ističe da je zabranjeno davati hranu ili cigarete životinjam. 

Nažalost, ni svi posetioci nisu dobronamerni, niti razmišljaju o posledicama koje mogu izazvati svojim nesmotrenim ponašanjem. To što smo ljudi, trebalo bi na neki način da nas razlikuje od životinja ali nije uvek tako, a primer je upravo ovaj "čovek" koji je planirano, cigaretu bacio u tom pravcu. 

Osnivač udruženja za zaštitu životinja Merison Gućijano optužuje menadžment zoološkog vrta zbog "slabe kontrole", ali je i kritikovao loše uslove u zoološkim vrtovima. On je dodao da je stanje u svim zoo vrtovima u svetu jezivo, od kaveza, hrane do nege koja je neophodna životinjama.

Konkretno ovaj zoološki vrt je više puta već kritikovan zbog odnosa prema njegovim stanovnicima, izgladnjivanja i razboljevanja životinja.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>