Ostalo

Sme�no

Nekoliko razloga zašto vaša mačka deluje ljuto!

Jednako kao i ljudi i mačke reaguju na ono što se oko njih dešava.Evo nekoliko razloga zašto vaša mačka deluje ljuto.

Nekoliko razloga zašto vaša mačka deluje ljuto! Svet Plus



Vaše ljubimice mace, ne mogu rečima da vam iskažu šta je to što im ne prija ali postoje drugi načini na koje vam one pokazuju da nešto nije u redu i da su nezadovoljne. Kako biste bolje razumeli vašeg voljenog ljubimca pročitajte tekst do kraja.

Kada vaša mačka oseća neku vrstu bola, to se veoma lako može primetiti po njenom raspoloženju. Ona tada izbegava dodir, uglavnom se krije od vas i nema apetiti. To su signali koji mogu da vas upozore da sa njenim zdravljem nešto nije u redu.

Kako je opšte poznato da su mačke prilično samostalne, neki vlasnici greše misleći da im ne treba preterana pažnja. Ako zanemarujete svoju mačku i ne brinete o njoj dovoljno, ona će biti veoma ljute naravi.

Mačke su veoma inteligentna i spretna bića. One skaču, love i koriste svoj mozak da reše različite situacije. Život u sigurnom domu, spavanje i lenčarenje im sigurno prija. Međutim, ako potisnu svoje nagone, svoju energiju mogu usmeriti u pogrešnom pravcu. Zato je veoma važno da se igrate sa njom i podstaknete je da ukluči mozak i svoju fizičku spretnost.

Ako želite da se maca u vašem domu zaista oseća kao kod kuće, potrudite se da joj to omogućite. Ako ne može da se navikne na mirise i ne oseća se bezbedno, obezbedite joj mesto koji će biti poput ,,bezbednog prostora" za nju, negde gde može potpuno da se opusti. Kasnije će vaša maca početi da osvaja sve veću teritoriju i da se sve više opušta.

Ukoliko primetite da se vaša mačka ponaša drugačije nego obično, prisetite se da li ste nešto promenili. Kada se mačka navikne na određenu rutinu, može da oseti frustraciju kada se dese određene promene. Zbog toga je vrlo važno da joj pomognete da se postepeno navikava na nove stvari.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>