Svet

Region

Nova sezona serije Tvin Piks na RTS-u od 10. marta!

Novih 18 epizoda serije koja je zauvek promenila televiziju, od tvoraca Marka Frosta i Dejvida Linča, nastavlja se nakon čak 26 godina pauze. Nova sezona "Tvin Piks" na drugom programu RTS-a od 10. marta. 

Nova sezona serije Tvin Piks na RTS-u od 10. marta! Promo



Treća sezona (2017) stiže na drugi program RTS-a, 10. marta u 22 časa i emitovaće se subotom i nedeljom. Reprizu ćete moći da pogledate utorkom i sredom takođe na drugom programu RTS-a oko 22:30 časa. 

Dejvid Linč je, uz saradnju sa Markom Frostom, rešio da okupi staru ekipu i vrati se u čuveno mesto Tvin Piks. Novi Tvin Piks nas vodi u svet koji je tradicionalno mračan, čudnovat, misteriozan i pomalo jeziv –  poznat, ali bitno drugačiji. Linč je rešio da svoja paralelna pripovedanja odvede u poptunu krajnost, dodavajući sastojke koja su ga učinila jednim od najcenjenijih autora današnjice. Takođe, radnja se sada ne odvija samo u Tvin Piksu, nego u još četiri mesta: Las Vegasu, Južnoj Dakoti, Novom Meksiku i Njujorku…

Radnja serije se nastavlja 25 godina nakon istrage ubistva Lore Palmer, a pokreće je FBI pronalazak velikog dosijea s dokumentima o gradiću i samom slučaju, tajnim dokumentima i nalazima obdukcije. Iako su gledaoci još na početku druge sezone saznali ko je ubio Loru Palmer, srednjoškolke oko čije se šokantne smrti odvijao zaplet, mnogo tajni iz Tvin Piksa je ipak ostalo nerazjašnjeno. Duša Dejla Kupera i dalje je zarobljena u Crnoj kolibi, dok duh Bob koji je zaposeo njegovo telo i dalje teroriše gradić. Istovremeno, gledaoci prate i milijardera koji pažljivo čuva, pod sigurnosnim kamerama, misterioznu staklenu kutiju. U kutiji se može videti sve i svašta, uključujući i neobičnu zver, ali i agent Kuper. U isto vreme, lokalna policija u Južnoj Dakoti pronalazi obezglavljeno telo žene, i hapsi direktora srednje škole pod sumnjom za ubistvo. A šerif pronalazi jezero koje izgleda kao portal u drugu dimenziju. 



Kajl Meklahlan i dalje glumi specijalnog agenta Dejla Kupera, Šeril Li će se takođe vratiti kao Lora Palmer, a od drugih ključnih likova gledaćemo i Šerilin Fen (Odri Horn), Dejnu Ešbruka (Bobi Brigs), Medčen Ejmik (Šeli Džonson), Pegi Lipton (Norma Dženings) i Džejmsa Maršala (Džejms Harli). 

Nažalost, Done Hejvord, jedne od vodećih likova ipak neće biti, jer je glumica Lara Flin Bojl imala nesuglasice sa Linčom pa je u "Vatro, hodaj sa mnom" umesto nje glumila Mojra Keli. Međutim, iznenađuje je da će se, u ulozi Kuperovog partnera u rešavanju zločina, šerifa Harija Trumana, pojaviti Robert Foster a ne Majkl Ontkin, koji se povukao iz glume. Od novih glumaca gledaćemo Loru Dern, Naomi Vots, Džima Belušija, Ešli Džad, Dženifer Džejson Li, Amandu Sajfred.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>