Lepota

Ljubav & Sex

Ako se šminkate nakon tridesetpete godine, poštujte ova pravila!

Proizvodi koji se koriste u dvadesetim godinama, ne mogu se koristiti čitavog života. Ako se šminkate nakon tridesetpete godine, poštujte ova pravila!

Ako se šminkate nakon tridesetpete godine, poštujte ova pravila! Svet PlusVelik broj žena nailazi na isti problem kada je u pitanju prekrivanje podočnjaka i pigmentacijskih mrlja. Važno je birati proizvode koji nisu previše masni. Birajte pigmentisane proizvode, nemasne i baršunaste teksture koje nije potrebno matirati. Na taj način izbeći ćete nanošenje u više slojeva i nakupljanje u borama.

Kako se kapci „spuštaju“ tako tuš i tamne senke više ne deluju tako dobro na licu kao pre. Umesto visokog, tamnog senčenja pregiba i skrivanja kapka koncentrišite se na trepavice i samo područje oko oka. Uz prajmer koji će sprečiti preslikavanje, birajte mat teksture u neutralnim prirodnim nijansama. Tuš izblendajte u mekanu liniju koja prati koren trepavica bez da ga previše izvlačite kako biste izbegli njegovo “preklapanje”. Investirajte u kvalitetan uvijač i birajte maskare koje produžuju trepavice.

Koža se sa godinama stanjuje i postaje sve bleđa. Pravilo o svetlijoj podlozi ili onoj koja odgovara boji vašeg tena više ne funkcioniše. Uz podlogu koja je ton ili pola tona toplija od vašeg lica izgledaćete odmornije i mlađe. Kreme su kombinacija hidratantne i tonirane kreme, umirujućih sastojaka kao i zaštite od sunca, pa kožu čine glađom i mekšom.

Smanjuje se proizvodnja kolagena i koža lica vidno gubi elastičnost, sjaj i zategnutost. Zbog toga celo lice i obrazi „padaju“. Kako biste postigli vizuelno veće i više jagodice korišćenje bronzera svedite na minimum, a vrh jagodica naglasite u prirodnoj nijansi koja odgovara vašem podtonu kože. Koža će izgledati hidrirano i blistavije odlučite li se na kremaste teksture.

Ruž nanesite najviše na samu sredinu usana pa blendajte prema spoljašnjim rubovima za prirodniji, utapkani način. Izbegavajte izrazito tamne ruževe koji mogu naglasiti gubitak volumena koji dolazi sa godinama. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>