Ostalo

Smeno

Slepom čoveku ponudili posao vozača autobusa!

Slepom čoveku ponudili posao vozača autobusa! Slovenac Sebastijan Kamenik, dobio je od zavoda za zapošljavanje hitnu poruku da se javi na konkurs za posao vozača autobusa.

Slepom čoveku ponudili posao vozača autobusa! Svet PlusNakon što je Sebastijan ovo objavio na društvenim mrežama, odgovorni su mu uputili izvinjenje. Uz objavu je dodao i opasku da je potpuno slep i kao takav nesposoban za neke vrste poslova kao što je (po pozivu iz zavoda) vozač autobusa! 

Kamenik iz Celja izjavio je za televizijsku stanicu "POP-TV" da je u mladosti stvarno imao želju da postane vozač autobusa. Ta mu se želja, eto, gotovo i ostvarila, a on je dodao:

"Nazovite to tragikomičnim ili morbidnim slučajem, kako hoćete".

On shvata da službenici u zavodu rade svoj posao i da rutinski šalju obaveštenja o otvorenim radnim mestima jer moraju da ispune svoje kvote ali isto tako smatra da bi bilo logično, da onaj koji distribuira ponude, šalje samo one koje su adekvatne za određenu osobu. Dodao je da za nezaposlene invalidne osobe s hendikepom ionako imaju sve podatke o njihovim radnim sposobnostima i posebnog savetnika za tu kategoriju. Kamenik kaže da njegov slučaj nije jedini. Nakon što je sa svojom pričom izašao u javnost, javile su mu se i neke druge slabovide ili slepe kolege s berze. Pojedine slabovide osobe tvrde, kako su porukama preko telefona ili pismenim obaveštenjima na kućne adrese pozivane na, za njih čudne razgovore za radna mesta poput strugara, mesara, pa čak i da rada u vojsci.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>