Ostalo

Smeno

Zvuči neverovatno ali Danska ima više svinja nego stanovnika!

Zvuči neverovatno ali Danska ima više svinja nego stanovnika! Na svakih 100 stanovnika ide 215 svinja, tako barem kaže statistika i podaci evropske službe za statistiku "Evrostata".

Zvuči neverovatno ali Danska ima više svinja nego stanovnika! Svet PlusZvuči neverovatno ali tako je, Danska je jedina zemlja u EU gde je više svinja nego stanovnika. Ukupan broj svinja u EU je prošle 2017. godine porastao za 2% na godišnjem nivou, na 149,5 miliona, dok u Danskoj je broj svinja dosta veći naspram stanovnika te države. Statistički podaci govore da u Danskoj  na svakih 100 stanovnika ide 215 svinja, tako barem kaže statistika i podaci evropske službe za statistiku Evrostata. 

Oko 40 odsto od ukupnog broja svinja u EU nalazi se u Španiji i Nemačkoj, a značajan broj je i u Francuskoj, Danskoj, Holandiji i Poljskoj. U Holandiji ide 70 svinja na 100 ljudi, u Španiji 63 svinje na 100 ljudi, a u Belgiji 54 svinje na 100 ljudi. Svinje su i najveća stočarska kategorija u Evropi, a za njima slede goveda sa populacijom od 89 miliona grla.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>