Zdravlje

Ljubav

Beli i zdravi zubi: Rešite se zubnog kamenca i sačuvajte svoje zdravlje!

Beli i zdravi zubi su san svakoga od nas ali da li ste znali da održavanje higijene zuba utiče i na ostatak tela? Rešite se zubnog kamenca i sačuvajte svoje zdravlje!

Beli i zdravi zubi: Rešite se zubnog kamenca i sačuvajte svoje zdravlje! Svet Plus



Prema nekim istraživanjima, održavanje oralne higijene utiče i na ostatak tela, te tako možemo smanjiti infekcije i upale, kao i bolesti desni. Svi znamo da se kamenac formira na zubima zbog hrane i tečnosti koju unosimo, a stomatolozi preporučuju detaljno čišćenje zuba na svakih šest meseci. Ipak postoje i neka prirodna sredstva koja ne treba zanemariti jer vam mogu pomoći. Tu je pre svega soda bikarbona, a u apotekama možete naći mala pakovanja iste, koja je namenjena upravo za čišćenje zuba. Vašu redovnu pastu za zube, zamenite povremeno sodom. Takođe, možete napraviti i tečnost za ispiranje zuba na sledeći način:

1/2 šolje sode bikarbone, čaša vode, 10 kapi limuna, kašičica aloe vere. Ovom tečnošću ispirati usta jednom dnevno.

Jabukovo sirće je još jedno odlično sredstvo protiv zubnog kamenca. Predlog je da se četkica za zube potopi u sirće na nekoliko minuta, a nakon toga se zubi operu njome na uobičajen način. Ponavaljati dva puta nedeljno, nikako češće od toga da ne biste oštetili zube. 

Možda deluje čudno ali voće takođe pomaže u borbi sa kamencem i to jagode i paradajz. Natrljajte zube ovim voćem i ostavote tako oko pet minuta, što je dovoljno da zubni kamenac omekša. Isperite usta toplom vodom u koju ste zamešali kašičicu sode bikarbone. Pored jagoda i paradajza u ove svrhe, može se koristiti paprika. 

Naravno, oralnu higijenu sprovodite svakodnevno i obavezno koristite konac za zube.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>