Region

Svet

Jelena Karleuša: Tužiću ministra Zlatibora Lončara!

Pevačici preti tužba zbog promovisanja antivakcinalnih stavova, zbog čega je već neko vreme na udaru javnosti. Jelena Karleuša je zapretila istom merom: "Tužiću ministra Zlatibora Lončara"!

Jelena Karleuša: Tužiću ministra Zlatibora Lončara! Print screen / Instagram



Nakon što je ministar zdravlja Zlatibor Lončar u jednom intervjuu otkrio da podržava tu tužbu, Karleuša je zapretila istom merom. Pevačica se oglasila na Twiteru: " Ovaj ministar Lončar ako me još jednom pomene… Moraću da ga tužim. Razumem opsesiju, razumem i da moraš, ali odj*bi. Zastrašuj one koji se tebe i tvoje klike plaše. Roditelji, pravo na izbor da li ćete vakcionisati vaše dete i moje pravo da ovo kažem vam niko ne može oduzeti".

Udruženje "Građani protiv šarlatanstva" i predsednik udruženja "Pedijatrija" zasnovana na dokazima su već podneli prijavu protiv antivakcinalnog delovanja. Doktor Stevanović je povodom ovog slučaja rekao: " Svi mi koji smo branili vankcinu, počevši od epidemiologa pa sve do roditelja koji su se spontano okupili  iza ovih tužbi, očekivali smo podršku ministra, jer smo znali da bez podrške države, politike i medija ne možemo da kontretizujemo našu borbu. Lončar je uradio odličnu stvar! Obuhvat vakcinisane dece se povećava, ali i vakcini treba vreme da počne da deluje. Do epidemije morbila je moglo i da ne dođe da su ljudi slušali struku, a ne ljude koji su dizali paniku od MMR vakcine".

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>