Lepota

Ljubav

Kada je u pitanju nega, nikako ne zaboravljajte na vrat i dekolte!

Žene dosta vremena posvećuju nezi lica, kupuju razne kreme, losione, maske, a često preskaču jednu bitnu stvar. Kada je u pitanju nega, nikako ne zaboravljajte na vrat i dekolte!

Kada je u pitanju nega, nikako ne zaboravljajte na vrat i dekolte! Svet Plus



Ne sme postojati izgovor za zanemarivanje vrata i dekoltea, koža vrata je, kao i koža ruku tanja i ima manje lojnih žlezda pa je samim tim i suvlja. Osim toga, vrat je isti kao lice i ruke, gotovo uvek izložen uticajima sunca, vetra i hladnoće, zbog čega se brže pojavljuju bore. S vremenom mišići vrata se opuštaju i koža gubi elastičnost i jedrinu, što može biti nasledno ili posledica velikih oscilacija u težini. Zbog svega ovoga  je vratu i dekolteu potrebna ista vrsta nege kao i licu, čišćenje, hidriranje i piling jednom mesečno. Izlaganje suncu najveći je krivac za prerano starenje pa zato uvek, čak i zimi, koristite kreme sa zaštitnim faktorom. Vruće kupke i parfemi mogu takođe da oštete tanku kožu na vratu.

Za negu vrata i dekoltea ova maska  je dokazano delotvorna. Usporiće starenje kože u V regiji i učiniće je mladom i glatkom:

* Skuvati jednu šoljicu ovsenih pahuljica i ostaviti nek se to ohladi. Nakon toga ocediti višak vode i u kašu dodati jedno belance. Potom, nekoliko kapi limunovog soka i kašiku ulja divlje ruže. Dobro umutiti sve sastojke kako bi maska postala ujednačena.

Maska se nanosi isključivo na čist vrat i dekolte. Držite je 20 minuta, a nakon toga uklonite, pa kožu isperite hladnom vodom. Ona zateže kožu, skida sloj mrtvih ćelija i uklanja pege i fleke. Takođe, hrani kožu i sprečava nastanak bora. Ulje divlje ruže posebno je pogodno za negu ove regije jer utiče na podmlađivanje kože i ublažavanje hiperpigmentacija.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>