Region

Svet

Region

Serija Nemanjići: Premijera prve epizode Pod zastavom Vizantije! (VIDEO)

Prva igrana televizijska serija o srednjovekovnoj Srbiji, “Nemanjići – rađanje kraljevine”. Premijera prve epizode "Pod zastavom Vizantije" u subotu 17. februara na prvom programu RTS-a. 

Serija Nemanjići: Premijera prve epizode Pod zastavom Vizantije! (VIDEO) PromoU Nišu, 1165. godine, na poklonjenje vizantijskom caru Manojlu Komninu dolaze Stefan Nemanja i njegova tri brata, Tihomir, Stracimir i Miroslav. Manojlo Komnin daje najveće povlastice Nemanji, što će izazvati nezadovoljstvo kod njegove braće. Ana, Nemanjina supruga, plaši se da će to da izazove ljubomoru kod njegove braće. Nemanja je razuverava. Ima veliko poverenje u braću i na njihov poziv odlazi u Ras. Međutim, u Rasu ga braća zarobe i zatvore u pećinu. Kada se posle izvesnog vremena Nemanja izvuče iz pećine on od naroda traži  i dobija, pristanak za početak borbe za spas i slobodu svih porobljenih srpskih zemalja.

Glavne uloge u prvoj epizodi igraju Mladen Nelević, Dubravka Mijatović, Miodrag Miki Krstović, Meto Jovanovski i Goran Sultanović. Prvu epizodu pogledate na RTS 1, 17-og februara u 20 časova, a drugu već u nedelju veče u istom terminu. 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus


>