Lepota

Ljubav

Mitiseri, dosadne crne tačke koje možete lako ukloniti!

Kako ukloniti dosadne, crne tačke na licu i ostalim delovima tela koje predstavljaju estetski problem velikom broju ljudi? Mitesere možete ukloniti lako u par koraka.

Mitiseri, dosadne crne tačke koje možete lako ukloniti! Svet Plus



Mitiseri su zatvorene pore koje se uglavnom nalaze na licu, a pojavljuju se zbog prekomernog lučenja lojnih žlezda, zbog bakterija, nečistoća... Te nečistoće u porama u dodiru sa kiseonikom prave crne tačke koje nazivamo mitiserima. Ukoliko koristimo kremu koja sadrži veliku količinu ulja, a već imamo masnu kožu, eto uslova za nastanak mitisera. 

Rešenje nije tako komplikovano, zato umiveno lice parite nad posudom sa prokuvanom vodom, najviše deset minuta. Glavu prekrijte peškirom da bi para bila usmerena ka licu. Nakon toga napravite piling od kašičice sode bikarbone i kašičice vode, pa time masirajte 3 do 5 minuta predeo sa mitiserija (što je najčešće nos). Isperite lice vodom, a zatim nanesite umućeno belance jajeta i prekrijte namazani deo trakom toalet papira. Nakon par trenutaka nanesite na traku ostatak belanca i sačekajte da se osuši. Potrudite se da traku uklonite u jednom potezu, a kada to učinite vaša koža će biti glatka i bez ružnih crnih tačaka.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>