Lepota

Ljubav & Sex

Ravna kosa na sasvim prirodan način!

Retke su one srećnice kojima je kosa prirodno, savršeno ravna, većina žena zapravo ima blago talasastu izlomljenu kosu. Obradovaće vas činjenica da kosu možete ispraviti na potpuno prirodan način, bez oštećenja. Ravna kosa na sasvim prirodan način!

Ravna kosa na sasvim prirodan način! Svet PlusSaznajte kako da ispravite kosu na jednostavan način, bez upotrebe fena ili pegle za kosu! Naravno, ova pravila važe samo za one koji imaju relativno ravnu ili blago talasastu kosu. Na kovrdžavoj vlasi ovi saveti neće „raditi“. Put ka savršeno ravnoj kosi zapravo počinje sa samim pranjem kose. Potrebno je da znate kakve preparate treba da koristite kako biste postigi željeni efekat. Tajna je u preparatima koji sadrže keratin, prirodni sastojak poznat kao najbolje sredstvo za ispravljanje vlasi. Pored odgovarajućeg preparata, važno je i kako sušite, tj. prosušujete kosu. Koristite peškir koji ima visoku upijajuću moć. On će upiti sav višak vlage, što je jako bitno za sam proces ispravljanja vlasi. Kada je u pitanju ispravljanje kose, treba da znate da su okrugle četke, namenjene zapravo feniranju kose, strogo zabranjene. Umesto njih koristite obični češalj sa širokim zupcima. Nanesite balsam na mokru kosu, pa češljem polako iščešljajte vlasi i rasporedite balsam ravnomerno. Isperite, pa nakon sušenja peškirom ostavite kosu da se prirodno suši, češljajući je na svakih pet minuta. 

Ukoliko je kosa skona uvijanju, nakon što ste je gotovo potpuno osušili, ali je još uvek malo vlažna, uzmite mekane pamučne gumice i vežite je u niski rep. Vežite po jednu gumicu na svakih pet centimetara kose, zatim zamotajte kosu u svilenu maramu i ostavite da se osuši do kraja. Primetićete značajniju razliku nego kod klasičnog sušenja fenom. 

Na ispravljanje kose mogu uticati i neke prirodne maske, a jedna od najjefikasnijih je svakako topla maska od maslinovog i čičkovog ulja. Blago zagrejte ulja, da budu topla, nikako vruća, pomešajte u razmeru 1:1, pa ih nanesite na celu dužinu kose, sem na koren. Zamotajte kosu u peškir i ostavite da deluje 40 minuta. Potom isperite mlakom vodom u koju ste dodali malo limunovog soka. Jabukovo sirće takođe pomaže pri ispravljanju kose: Dve supene kašike jabukovog sirćeta pomešajte sa 250 ml mlake vode, sipajte mešavinu u bočicu sa sprejom, pa nakon pranja nanesite na celu kosu. Ostavite da deluje nekoliko minuta, pa isperite. Jabukovo sirće ne samo da hrani i jača kosu vraćajući joj sjaj, već utiče i na njeno ispravljanje! Pritom je potpuno bezbedno, pa ga možete koristiti prilikom svakog pranja kose! 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus


>