Svet

Region

Berlinski sindrom u bioskopu od 9. do 11. februara!

U Domu omladine Beograda, od 9. do 11. februara, premijerno će biti prikazan psihološki triler "Berlinski sindrom", rediteljke Kejt Šortland. 

Berlinski sindrom u bioskopu od 9. do 11. februara! Screenshoot YoutubeFilm je baziran na istoimenom romanu autorke Melani Džusten, iz 2011. godine, koji povezuje Stokhlomski sindrom kao psihološki pojam, sa glavnim gradom Nemačke - Berlinom. Počinje kao uobičajen romantični film, ali se ubrzo pretvara u kompleksnu psihološku priču. Radnja prati mladu australijsku turistkinju Kler, koja na ulicama Berlina upoznaje Endija, šarmantnog lokalca sa kojim se upušta u vezu na jednu noć. Kada se probudi nakon strastvene noći, Kler shvata da je Endi zaključao u stanu. Glavni glumci, Tereza Palmer i Maks Rimelt, briljiraju u svojim ulogama, a rediteljka eksplicitno i detaljno prikazuje degradiranje Klerine ličnosti i njene neobične psihološke promene u zatočeništvu. Ovo definitivno nije film za bojažljive gledaoce, a oni koji izdrže prvih dvadeset minuta filma biće nagrađeni jednim od najupečatljivijih trilera ove godine. 

Premijerne projekcije filma "Berlinski sindrom" u Domu omladine Beograda, u organizaciji MegaCom Filma i Doma omladine Beograda, biće održane u 19h i 21h, u periodu od 9. do 11. februara. Film će se nakon toga naći na repertoaru domaćih bioskopa od 15. februara.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>