Ostalo

Smeno

Šta to položaj ruku otkriva o nama?

Sedam posto svojih emocija izražavamo rečima, 38 glasom, a čak 55 posto neverbalnom komunikacijom. Šta to položaj ruku otkriva o nama?

Šta to položaj ruku otkriva o nama? Svet PlusRuke su u ovom slučaju veoma važne, pa evo kako njihov položaj može da nas oda ili nam otkrije šta nam neko poručuje.


Ruke na glavi

Prekrštene ruke i položene na glavu, trebalo bi da ukažu da osoba želi o nečemu da razgovora ili je rešena da sagovornika pažljivo sasluša.


Pored tela

Ako vidite da neko kreće prema vama sa rukama pored tela, moglo bi da znači da želi da se raspravi, napadne vas ili čak napravi nasilan gest. Ova poza je karakteristična za muškarce, dok žene iskazuju istu nameru kada stave ruke na bokove. 


Igranje prstima

Ako se neko stalno igra prstima, vrlo je verovatno da nije baš stabilnog karaktera, da često menja mišljenje i ponaša se kako „vetar duva“.


Samozagrljaj

Nesigurne, zabrinute i uplašene osobe obično stanu tako da se čini kao da su same sebe zagrlile, što sugeriše da traže podršku ili pomoć.


Prekrštene na grudima

Stručnjaci kažu da se čovek ovom pozom brani, iskazuje određeni stepen distance ili pravi odstupnica od sagovornika. Ukoliko su šake stegnute u pesnicu, moglo bi da znači da se plaši.


U obliku piramide

Kada su šake spojene vrhovima prstiju, a dlanovi razdvojeni, tako da prave piramidu, znači da je osoba samouverena, analitična i mudro promišlja.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>