Ostalo

Sme�no

Pravila ponašanja na koja smo zaboravili!

Pravila ponašanja su vrlo jednostavna, samo što smo na neka od njih verovatno zaboravili, a neka pravila su možda i neobična.

Pravila ponašanja na koja smo zaboravili! Svet Plus



Podsetimo se nekih pravila bontona:

* Kada u pozorištu ili bioskopu odlazite do svog mesta, uvek treba da licem budete okrenuti onima koji sede.

* Ako vas neko bezobrazno pozove rečima „Ti tamo!“, nemojte se odazivati!

* Ako vam je oprošteno, nakon što ste se ispričali, nemojte se više vraćati na tu temu.

* Kada ulazite u prostoriju punu ljudi, na vama je da se prvi pozdravite.

* Zlatno pravilo kod korištenja parfema je umerenost. Ako ga osetite i u kasnim večernjim satima, onda znajte da ste preterali.

*  Devet stvari koje bi trebalo da držite u tajnosti i ne govorite ih nikome: godine, bogatstvo, porodične svađe, religija, zdravstveni problemi, ljubavne afere, pokloni, čast i sramota.

* Ako vas neko uvredi, nemojte da uzvraćate istom merom niti dižite glas. Nikada se ne spuštajte na njihov nivo. Nabacite osmeh i udaljite se od bezobraznih ljudi.

* Muškarac bi trebalo da hoda sa ženine leve strane.

* Uvek morate imati čiste cipele!

* Ako sa nekim hodate ulicom i ta osoba sretne svog poznanika i zastane da se pozdravi sa njim, i vi bi trebalo isto da učinite.

* U javnosti nikada ne stavljajte mobilni telefon na sto. Kada to učinite, pokazujete koliko važnu ulogu ovaj uređaj ima u vašem životu, ili što je još gore, da vam je dosadno i kako ste u svakom trenutku spremni da pogledate šta ima novo na društvenim mrežama.

* Ako kažete: „Pozivam vas“, to znači da vi plaćate. Ako kažete: „Hajmo u restoran“, onda u tom slučaju, svako plaća za sebe.

* Nikada nemojte nenajavljeno doći kod nekog. Jedna britanska dama doskočila je ovom problemu. Kad bi joj gosti došli, bez da su se prethodno najavili, uvek je oblačila cipele i zgrabila šešir. Ako joj se sviđala osoba, uzviknula bi: „Upravo sam se vratila kući!“, ako ne, onda je uzdahnula i rekla: „Ah, kakva šteta, upravo izlazim iz kuće“.

Bonton je jako važan, zato pazite na svoje ponašanje jer tako stvarate sliku o sebi koju drugi vide. Glumac Džek Nikolson je o bontonu rekao: "To je jednostavan i razumljiv jezik uzajamnog poštovanja.“

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>