Svet

Region

Počinje nova istorijsko - politička drama na RTS-u: Medičijevi gospodari Firence!

Dvostruki Oskarovac, Dastin Hofman i Ričard Maden poznat po ulozi Roba Starka („Igra prestola“), predvode sjajnu glumačku ekipu u istorijsko-političkoj, porodičnoj drami postavljenoj u Firenci, na početku 15. veka, koja 10. februara stiže na Drugi program RTS-a.

Počinje nova istorijsko - politička drama na RTS-u: Medičijevi gospodari Firence! Promo



Italija, 15. vek, iznenadna smrt Đovanija de Medičija, trgovca i bankara čuvene loze Mediči, potresa Firencu. Njegovi sinovi Kozimo i Lorenco nalaze se u samom srcu dešavanja i prikrivaju opasnu tajnu – da je Đovani zapravo ubijen. Samo jedan od njih može biti glava porodice a igrom sudbine ta titula će pripasti umetniku u duši i večitom sanjaru – Kozimu. Međutim, oni će se naći opkoljeni očevim neprijateljima koji žele da preuzmu vlast nad Firencom. Prvi u redu i najveći od svih je svakako Ronaldo Albici, čovek koji se nalazi na čelu plemićke frakcije i ima za cilj ne samo da ne dozvoli uspon srednje klase (koju favorizuju Mediči), već i da stane na put Kozimovoj viziji Firence. Pored velikih opasnosti koja preti njihovim životima ali i opstanku porodice, braća Kozimo i Lorenco moraće da se suoče i izbore sa svojim različitim temperamentima i usklade svoje razlike. Burni će biti i njihovi privatni životi, a posebno Kozimov brak sa Kontesinom de Bardi koji je formiran kao politički savez, ali je sazreo u neverovatno partnerstvo, a koji će doživeti  veliki ispit za vreme njegovog egzila u Veneciji.



Preplitanjem puteva budućnosti i prošlosti imamo uvid u živote dva brata, kako u danima kada su bili mladići tako i u kasnijim danima kada su odrasli ljudi i njihovu brobu za zadržavanje sopstvenog identiteta koji se kosi sa onim što je njihov otac bio. Mladi Kozimo će čak u Rimu upoznati umetnika, Donatela (kasnije jednog od najvećih umetnika na svetu čija su dela odolela stubu vremena i ostala do danas) koji će ga obučiti da bude umetnik… Sve vreme, teška krivica kompromisa koje pravi sam sa sobom i zlo učinjeno za dobrobit porodice pritiska Kozimovu dušu. On mora da  odluči koliko je daleko spreman da očuva svoju viziju Firence, viziju koju danas znamo kao renesansu.

Subotom i nedeljom u 22.00 časa na RTS 2, repriza utorkom i sredom, RTS 2, oko 22.30 časova.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>