Zdravlje

Ljubav & Sex

Skinite višak kilograma pešačenjem!

Da li se pešačenjem može istopiti višak i koliko treba pešačiti da bi se skinuo višak kilograma, je pitanje koje zanima mnoge, a posebno one koji nisu ljubitelji teretana i vežbanja.

Skinite višak kilograma pešačenjem! Svet PlusHodanje je jedna od boljih fizičkih aktivnosti, jer jača vaše srce i sistem za cirkulaciju, sagoreva višak masnoća, aktivira svaki mišić u telu. Deset minuta lagane šetnje za zagrevanje mišića i podsticanje metabolizma. Potom ubrzajte tempo i držite ga se 20 minuta. U tom periodu već započinje proces sagorevanja masnoća, a zatim opet usporite i hodajte bar još 10 minuta. Dok hodate, pripazite na to da vam telo bude u pravilnoj pozi. Vodite računa o tome da vam ramena budu opuštena, leđa ravna, a trbušni mišići lagano zategnuti. Disanje je takođe jako bitno, zato udišite kroz nos, izdišite na usta i pazite na korake, prvo peta, zatim prsti. 

Šetnju započnite realnom udaljenošću, a vremenom povećavajte i ubrzavajte tempo kako bi svaka šetnja bila malo intenzivnija od prethodne. Da biste od hodanja zaista i smršali, obično se spominje onih 10.000 koraka, ali u slučaju da stvarno želite da vidite brže rezultate, zacrtajte 12.000 do 13.000 koraka dnevno, a ako želite da pojačate ritam, birajte zahtevnije puteve sa više uzbrdica i nizbrdica. Verovatno vam sada ovo izgleda puno ali pola sata do sat vremena šetnje (zavisi od tempa) biće sasvim dovoljno da odradite zacrtani zadatak. 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>