Region

Svet

Muzika devedesetih: Nekada su zarađivali ogromni novac, a danas žive na ivici bede!

Devedesete godine Srbiji su donele mnogo promena, a jedna od njih ticala se muzike. Dens je postao novi pravac u muzici, a mladima je doneo nove idole. Nekada su zarađivali ogromni novac, a danas žive na ivici bede!

Muzika devedesetih: Nekada su zarađivali ogromni novac, a danas žive na ivici bede! Screenshoot Prva



Mladi izvođači koji su tek stupili na scenu bili su velike zvezde i za veče su zarađivali i do 7.000 maraka. Husa, bivši član grupe "Beat streat" priznaje da je zarađivao toliko novca da nije verovao šta ga je snašlo. On je za emisiju "Exploziv" izjavio: "Nisam ja bio neki pevač ali imao sam tu energiju koju sam izbacivao. Kada se to desilo, mi smo već bili u mašini, to je već bio posao. Nisi ni svestan toliko toga, da si popularan". Za neke densere se priča da danas žive na ivici egzistencije bez obzira na to što su nekada zarađivali ogromne sume novca. Husa kaže, da od kada zna za sebe živi od muzike i da je krenuo da radi jako mlad, dodaje: " Dešavalo se da na veče zaradim godišnju platu moje mame".

Anabela Atijas kaže da je grupa "Fanky G" koju je činila sa bivšim suprugom Gagijem bila neverovatno popularna i da su za veče imali po dva koncerta. Pevačica dodaje da je tih godina sve bilo crno i da veruje da je muzika mladima davala nadu. 

Srđan, frontmen grupe "Moby Dick" kaže da je devedesetih odlično zarađivao: "Biznis je bio odličan, cela ekonomija je tad bila raspala. Ali biznis je bio odličan.  U prvom navratu je to bio šok, da me neko prepozna, a da to nije moj grad. U jednom trenutku je to prijalo, na sreću nisam se navukao na to." Neki od njih još uvek žive od stare slave, dok drugi jedva sastavljaju kraj sa krajem.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>