Ostalo

Sme�no

Humanitarna predstava za lečenje Nastasje Nedimović 7. februara u KC Čukarica!

Artisti vas pozivaju na humanitarno igranje predstave „Zajednički stan“, 7. februara u 20h u KC Čukarica, Turgenjevljeva 5.

Humanitarna predstava za lečenje Nastasje Nedimović 7. februara u KC Čukarica! Promo



Prihod od prodaje karata biće doniran za lečenje Nastasje Nedimović, nekadašnje vaterpolistkinje. Nastasja Nedimović, boluje od teške bolesti kostiju i potrebna su joj finansijska sredstva kako bi pobedila u najvažnijoj utakmici u životu. Njena borba je počela 31. oktobra 2016. godine, kada je u šestom mesecu trudnoće legla u krevet i više nije mogla da ustane. Tome su prethodili jaki i bolni spazmi u leđima. Ustanovljena je dijagnoza multipli mijelom (rak koštane srži), neizlečiva hronična bolest, zbog koje se stvara veliki broj određenih proteina koji nagrizaju kosti i prave lezije (rupe u kostima zbog kojih postaju vrlo krhke i lako lomljive). Porođena je hitno carskim rezom dva meseca pre termina, pri čemu se lome rebra i grudna kost. Nažalost, Nastasja je tada ostala nepokretna. Usledilo je pet ciklusa hemoterapije koje su praćene vežbama fizijatra. Naučila je ponovo da sedi i hoda. Odrađena je transplantacija koštane srži. Maligniteta i dalje ima u malom broju. Borba sa ovom opakom bolešću se nastavlja. 

Radnja komada prikazuje sudbinu ljudi primoranih da žive zajedno u jednom beogradskom stanu, početkom šezdesetih godina prošlog veka. Akteri predstave doseljavaju se u poluzavršen stan, dok krov još nije pokrio zgradu, u nadi da će baš tu pronaći "svoju kućicu i svoj mir". Na putu ka tom miru, isprečiće se jedni drugima. Biće potreban niz kompromisa kako bi se u zajedničkom stanu okončao hladni rat i uspostavili ljubav i blagostanje. 

Ovu komediju po tekstu Dragutina Gute Dobričanin, Artisti sa uspehom izvode pune dve godine. Svoje dvanaesto igranje posvećuju Nastasji. Režiju potpisuju Sofija i Isidora Ristić. Pozorišna trupa “Artisti” su društvo mladih svestranih umetnika, koje se bavi pozorišnim stvaralaštvom i kulturnim aktivizmom. 

Cena karte je 300 dinara, a možete je rezervisati u KC Čukarica i na broj 011/ 3552 678. Budimo humani!

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>