Region

Svet

Region

Umesto serije Montevideo na RTS svake večeri Moj rođak sa sela!

Umesto planirane serije "Montevideo Bog te video" na RTS svake večeri u 20 časova biće emitovana serija "Moj rođak sa sela".

Umesto serije Montevideo na RTS svake večeri Moj rođak sa sela! Screenshoot Youtube



“Moj rođak sa sela” je dramska serija sa puno humora i topline, zanimljivih likova i ljudskih odnosa čije je mesto događanja uglavnom selo, lepo i slikovito kroz sva četiri godišnja doba, a glavni lik joj je, kako bi rekao njen pisac – sama Srbija. Ona je i lepa i ružna, i smešna i tužna, zavisno od ugla gledanja pojedinih junaka serije na sebe i druge, svoje i tuđe probleme. To je priča o nama danas, tačnije 2001. godine, posle svih naših pojedinačnih i zajedničkih lomova koji su se odrazili na porodicu, brak, pojedinca, društvo, stare i mlade, priča koja se plete punom snagom, bilo da je reč o onima koji su sa sela došli u grad ili onima koji u selu traže pribežište. 

Vešto izbegavajući opšta mesta i idealizaciju seoskog života, ali i podsmevanje, ova serija sa toplinom vodi dve paralelne priče: jedna je priča porodice Malešević, a druga njihovog rođaka, mladog obaveštajca Vranića koji se razočaran iznenada vraća u zavičaj. Ova dva toka dodiruju se tankom rođačkom niti, igrom slučaja i raznih nepredviđenih okolnosti na koje su ovi ljudi posle svega navikli, tako da nikada nijednom situacijom nisu ni zatečeni ni iznenađeni, već uporni i žilavi, sa puno snage, duha i humora, doprinose životu koji se probija i odvija jači od svih ideologija, ratova, nesreća i iskušenja.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>