Lepota

Ljubav

Test: Da li vam je oštećena kosa i smete li da je farbate?!

Kao što već znate, oštećenu kosu ne treba farbati. Ovo je kućni test, da li vam je oštećena kosa i smete li da je farbate.

Test: Da li vam je oštećena kosa i smete li da je farbate?! Svet Plus



Mnoge žene se odlučuju na to da same kod kuće farbaju kosu i zbog toga frizeri savetuju da se obrati pažnja na neke stvari. Pre svega bitno je u kakvom je stanju vaša kosa. Ovo je jednostavan test:

Izdvojite prstima jedan pramen kose i poravnajte ga. Na pramen stavite nekoliko kapljica vode i posmatrajte koliko vremena je potrebno da kosa upije te kapi vode. Ukoliko vaša kosa upije vodu u roku od 10 sekundi onda je kutikula kose previše oštećena i kosu nije moguće ravnomerno i jednako ofarbati. Ako kapljicama treba više od 10 sekundi da se upiju onda je vaša kosa u dobroj formi.

Na oštećenje kutikule, spoljašnjeg ljuskastog sloja kose, utiče preterana upotreba pegle, češljanje mokre kose, uvijanje stajlerom i izbeljivanje. Zbog svega ovoga vaša kosa gubi vlagu i postaje ispucala i suva. Da biste je oporavili i vratili joj prvobitni sjaj smanjite izloženost toploti koju proizvodi fen, presa ili figaro. Kosa je nakon pranja, logično puna vode i to je čini izrazito krhkom zato je nikako ne fenirajte odmah nakon pranja.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>