Zdravlje

Ljubav

Neverovatan gubitak kilograma: Jedna kašičica začina!

Jedno istraživanje je pokazalo neverovatan gubitak kilograma i to ne konzumiranjem preskupih preparata koji se reklamiraju. Jedna kašičica ovog začina, kažu učiniće čudo!

Neverovatan gubitak kilograma: Jedna kašičica začina! Svet Plus



Gojaznost je prekomerna telesna masa nastala usled povećanja masnog tkiva u organizmu, iznad 30% kod žena i iznad 25% kod muškaraca. U drugoj polovini prošlog veka došlo je do velikih promena u ishrani. Sa ishrane koja je bila bogata biljnim vlaknima prešlo se na ishranu bogatu zasićenim mastima što podrazumeva kaloričnu ishranu zasnovanu na životinjskim namirnicama.

Istraživači sa Shahid Sadoughi Univerziteta medicinskih nauka u Iranu testirali su grupu od 88 gojaznih žena. Razdvojili su ih u dve grupe da bi mogli da vrše savetovanje u vezi ishrane i da bi pratili eventualno smanjenje kalorija. Jedna grupa žena jela je jogurt sa sa tri grama kima dnevno, dok je druga grupa žena jela jogurt bez kima. U svega tri meseca istraživanja, grupa koja je jela jogurt sa kimom izgubila je u proseku 50 posto više kilograma, nego grupa koja je konzumirala samo jogurt. Grupa koja je uzimala kim smanjila je i masnoću u organizmu za 14.64 posto, što je tri puta više od druge grupe. Kim značajno smanjuje nivo lipida u krvi. ( Holesterol i trigliceridi su dve najpoznatije vrste lipida )

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>