Region

Svet

Region

Patuljci sa naslovnih strana: Održane dve premijere, a od 18.1. na redovnom repertoaru!

Za film "Patuljci sa naslovnih strana", držane su dve premijere, a od 18.1. na redovnom repertoaru!

Patuljci sa naslovnih strana: Održane dve premijere, a od 18.1. na redovnom repertoaru! Promo



Održane su dve svečane projekcije domaćeg filma reditelja Milorada Milinkovića "Patuljci sa naslovnih strana", u Velikoj dvorani Sava Centra i u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center! Na zadovoljstvo mnogobrojne publike koja ih je pozdravljala aplauzom, pre početka filma u Sava Centru deo ekipe je prošetao crvenim tepihom: Gordan Kičić, Boris Milivojević, Jelena Đukić, Aleksandar Radojičić, Milena Radulović, Marko Gvero, Tamara Krcunović, producent Predrag Bajčetić, scenarista i reditelj Milorad Milinković i drugi. U dvoranama Sava Centra i Cineplexxa Ušće Shopping Center vladala je fantastična atmosfera čemu svedoče reakcije publike tokom filma i po završetku predstava. Posle premijernih projekcija ekipa je proslavila ovaj veliki uspeh sa svojim prijateljima i kolegama u klubu "Ben Akiba". 



Nikola (Gordan Kičić) ima četrdesetak godina i vodeća je zvezda reality programa koji se zove ’’Tri minuta slave’’. U praksi to izgleda tako što on bezobrazno vređa ljude koji se na taj šou prijave, i zbog toga je jako cenjen i odlično plaćen. Njegove zlobne i otrovne reči magnetski privlače gledalište i rejtinge dižu do nebesa. Osim toga, on smišlja i razne druge reality formate, kao i razne skrivene kamere. Rečju, njegov život je reality program. Njegov najbolji prijatelj Zoran (Boris Milivojević) je vlasnik agencije koja se bavi proizvodnjom raznih reality formata, a žena njegovog prijatelja Mira (Tamara Krcunović) je njegova jedina ljubav iz mladosti, što, naravno, niko osim njih dvoje ne zna. Nikolin život počinje da se menja u trenutku kada smišlja kako da od mlade devojke koju gura njena ambiciozna majka, naprave zvezdu. Smeštaju joj skrivenu kameru koja se otima kontroli i on počinje da se pita: je li sve to u stvari nameštaljka, skrivena kamera koju podmeću njemu? Kada se uveri da su određene okolnosti ipak stvarne, prinuđen je da spasava sopstvenu kožu na način na koji jedino i zna, pomoću reality programa. Ali, on mora da razluči najvažnije: da li je ceo njegov život jedan veliki reality? I šta je u svemu stvarno, a šta samo izmišljotina koja donosi rejtinge?



Reditelj filma, Milorad Milinković, ("Mrtav ladan", "Čitulja za Eskobara", "U potrazi za Sreć(k)om") navodi da je inspiraciju za ovaj film dobio posmatrajući sadašnje vreme, sadašnje društvo i naravno rijaliti formate koji su zastupljeni na našim TV kanalima i veoma su gledani. Milinković dodaje: "Mislim da je rijaliti, kao sociološki fenomen logičan nastavak smera u kojem civilizacija ide. Ima jedan monolog, koji Kile (Gordan Kičić) izgovara u filmu, o tome kako su ljudi oduvek voleli da gledaju ludake jer ih je sama činjenica da nisu takvi tešila. To je, mislim, suština rijalitija. A najava za 3 minuta slave kaže: Ranije ste odlazili u cirkus nakaza, sada frikove dovodimo u vaš dom!”


Od dana 18. januara, film "Patuljci sa naslovnih strana" naći će se na redovnom repertoaru svih bioskopa u Srbiji i Crnoj Gori, u distribuciji Taramount filma. Od četvrtka 25. januara i publika u Bosni i Hercegovini imaće priliku da uživa u ovom filmu. 

Film "Patuljci sa naslovnih strana" podržali su Ministarstvo za kulturu Republike Srbije i Filmski centar Srbije, kao i sponzori Minaqua, Ratan Sedia, Hit Auto Staro sajmište, DPC i Moj kiosk.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>