Region

Svet

Exit: Zvanično najbolji festival Evrope! (VIDEO)

Exit je zvanično najbolji festival Evrope u konkurenciji od 350 festivala koji se održavaju u više od 35 zemalja.

Exit: Zvanično najbolji festival Evrope! (VIDEO) Screenshoot Youtube



U konkurenciji 350 festivala koji se održavaju u više od 35 zemalja ''Exit'' je, na dodeli Evropskih festivalskih nagrada u Holandiji, proglašen za najbolji festival Evrope, uz više od milion glasova publike i ocenu stručnog žirija sastavljenog od najeminentnijih ljudi svetske muzičke industrije. Ovo su potvrdili i iz "Exit" tima i naglasili da su u njihovoj organizaciji festivali bili u finalu u čak šest kategorija, a sama smotra na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu u rekordne tri kategorije, uključujući i osvojenu glavnu nagradu za najbolji veliki evropski festival, te najboljeg festivalskog organizatora u Evropi i nagradu "Tejk a stend" za društveni aktivizam. 

Dušan Kovačević, osnivač i direktor ''Exita" smatra da je ovo neverovatan uspeh, posle samo četiri godine ponovo osvojiti najvažniju festivalsku nagradu na svetu i to u najtežoj kategoriji, gde su najveći evropski i svetski festivali sa budžetima deset puta većim od onoga koji ima "Exit". Kovačević dodaje: " Osećaj je neopisiv, izuzetno smo ponosni što smo najveće priznanje vratili u naš Novi Sad, evropsku prestonicu kulture, u našu Srbiju, u naš region. Upravo Balkanu ovom prilikom posvećujemo ovu nagradu sa željom da Egzitovih pet festivala u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni, Crnoj Gori i Rumuniji doprinesu da se našim regionom šire poruke ljubavi i prijateljstva i da "Tiha balkanska većina" prevlada i osigura trajni mir i sigurnost na ovim prostorima. Izuzetna je godina iza nas, a u ovoj pred nama su još veći planovi koje će sad biti puno lakše pretvoriti u stvarnost". 

"Exit" tim ove godine predstavlja najveći festivalski poduhvat do sada, pod nazivom “Egzit fridom 2018”, koji čine pet festivala u pet zemalja. Predvodi ih zvanično najbolji evropski festival na Patrovaradinu a prvi na redu je “Festival 84” na olimpijskoj Jahorini. Slede “Si star“ u Umagu i “Revolušn“ u Temišvaru kao uvertira za najveće okupljanje na mestu koje čuva titulu, Petrovaradinskoj tvrđavi, dok je za samu završnicu leta rezervisan “Si dens“ u Crnoj Gori, koji je nagradu za najbolji festival do 40.000 posetilaca dnevno osvojio pre tri godine.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>