Svet

Region

Filmovi po istinitim događajima: Tri za koja su nas slagali! (VIDEO)

Filmovi za koje kažu da su rađeni po istinitim događajima, uvek privuku ogroman broj gledalaca. Ovo su tri filma za koja su nas slagali!

Filmovi po istinitim događajima: Tri za koja su nas slagali! (VIDEO) Screenshoot Youtube



"Open Water"

Istina je da su američki ronioci Tom i Ajlin Lonergan slučajno napušteni u okeanu prepunom morskih pasa 25. januara 1998. Sve ostalo je gomila nagađanja o tome šta se zapravo desilo. Da stvar bude još gora, ono malo informacija koje postoje o događaju ukazuju nam to da se desilo suprotno od onog što je prikazano u filmu. Stručnjaci tvrde da su se rešili ronilačke opreme zbog vrućine i delirijuma, posle čega su se verovatno utopili. Ipak, priča o morskim psima je  zanimljivija.


"Munich"

 Spilbergov „Minhen” je ustvari dobar film, koji savršeno prikazuje ludost koja je usledila nakon što su palestinski teroristi poubijali 11 izraelskih sportista tokom Olimpijskih igara 1972. I premda je izraelska odmazda u filmu prikazana kao katastrofa u kojoj heroji postaju zločinci, mnogo toga nije istina. Na primer, većinu članova terorističke organizacije "Crni septembar" nisu pobili članovi jednog, već više timova agenata. Još jedan detalj koji je izostao iz filma su i civili, koji su nastradali tokom izraelskih misija.


"The Perfect Storm"

Ovo je film o članovima ribarskog broda čija ja posada nastradala tokom "savršene oluje" baziran je na knjizi Sebastijana Jungera, koji je događaje napisao kombinujući priče ribara koji su se našli u sličnoj situaciji kao i posada broda.Ipak, to su u najboljem slučaju pretpostavke, a pravi događaji su izmišljeni kako bi film bio zanimljiviji. Istina je da su isplovili i nisu se vratili. 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>